17
svi
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Vimoksha, Mayales, Hiljson Mandela x Biba i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

Vimoksha – “Ubij Billa”

Nakon uspjeha singla “Nazovi nekog osim dilera”, mlada kantautorica Emina Bajtarević, poznata kao Vimoksha, predstavlja hipnotičan novi singl “Ubij Billa”.

Ovaj singl spaja elemente zapadnoazijskih instrumenata s modernim zvukom, pružajući spoj melankolije i suvremenosti. Ovim singlom Vimoksha najavljuje svoj prvi studijski album “Vilenjak”, koji će biti objavljen 10. lipnja pod izdavačkom kućom Aquarius Records. Osim što je vokalna izvođačica, Vimoksha je i autorica svih pjesama na albumu, kao i aranžerka instrumentalnih dionica, često svirajući i sama, a produkciju albuma potpisuje producent Filip Majdak.

Inače, Emina Bajtarević je u finalu prošlogodišnjeg Supertalenta ostvarila drugo mjesto sa tačkom trbuhozborstva, izvodeći “The Phantom of the Opera” sa svojim lutkom Dedom. Pored svog nesvakidašnjeg talenta, Emina je i magistrica socijalne antropologije te asistentica na Univerzitetu u BiH, ali ističe da joj je glazba najveća ljubav i da želi joj se maksimalno posvetiti.

 

Mayales – “Pogledaj u njene oči”

Nakon velikog uspjeha pjesme “Jedan mali dio tebe” koja je osvojila slušatelje i radijski eter, Mayalesi plešu i dalje kroz svoju boutique pop eru i predstavljaju očaravajuću – “Pogledaj u njene oči”.

Uhodan kreativni tim, predvođen Petrom Beluhanom, Vladom Mirčetom i Lukom Gečekom, odnosno producentima Pavlom Miholjevićem i Jurom Ferinom, ovoga se puta hvata novog instrumentarija; ritam mašina i šarene elektronike izmiješane s prepoznatljivim gitarističkim zvukom benda od kojega možemo očekivati još iznenađenja u skoroj budućnosti.

 

Vladimir Kočiš Zec – “Lola”

Vladimir Kočiš Zec objavio je još jedan službeni singl s aktualnog albuma “Tako je to kada se voli”. Pjesma “Lola” peti je singl s albuma čiji su izlazak najavili singlovi: “Ti si mi sve”, “Da te nema”, “Nemoj čekat’ sutra” i “Dolazim ti”. Melodija neodoljivo podsjeća na po hitove 90-tih godina, što nije čudno jer je pjesma “Lola” nastala 1993. godine i krasila album “Čovek s dušom”. Zec ju sada predstavlja u novom aranžmanu za koji je zaslužan Tomislav Modrić. Glazbu potpisuje Vladimir Kočiš Zec, a za tekst je zaslužan jedan od naših najplodonosnijih tekstopisaca i autor antologijskih pop hitova, Stevo Cvikić. Cijela priča upotpunjena je lyric videom u produkciji CroRec Video. Album Tako je to kada se voli objavljen je krajem prošle godine, komentari publike su odlični, a pohvala struke stigla je u obliku nominacije za Porin u kategoriji “Najbolji album zabavne glazbe”. Ovo je petnaesti studijski album legendarnog glazbenika nazvan prema jednoj od deset pjesama koliko ih album sadrži.

 

 

Hiljson Mandela x Biba – Ankaran

Hiljson Mandela udružio je snage s Bibom iz kolektiva Crni cerak i lansirao “Ankaran”. Za produkciju je zaslužan Mihovil Šoštarić Lockroom koji dodatno naglašava Hiljsonovu glazbenu svestranost i izniman talent koji i u ovoj pjesmi dolazi do izražaja. Ova suradnja zasigurno će biti jedna od najpoželjnijih pjesama plesnih podija ovog ljeta.

 

 

Kim Verson – “We Can Fly”

Jedno je sigurno: “We Can Fly” je pjesma koju ćete prigrliti. Upamtit ćete je odmah. Jer ima ono nešto. Umjetnički je snažna i sugestivna. Putem nje, Kim Verson šalje poruku i pronosi priču. Onakvu poruku i onu priču kakvu samo kantautorski rukopis može odaslati. “We Can Fly” se ističe gorljivom izvedbom i iznimnom produkcijom. Jer, Kim Verson je svoju poruku iznijela srčano. Iskreno i iz dubine sebe same.

Moglo bi Vas zanimati