28
ožu
2024
Vijesti

28. 3. - 4. 4. 2024.

Događanja: Nemeček, Miach, Maja Šuput i drugi

Događanja

share

ZAGREB I OKOLICA:

Četvrtak 28. 03. 2024 | 20:00

Burn Out: Đutko i Plodovi zemlje u Tvornici

Đutko i Plodovi zemlje zagrebačkim koncertom obilježavaju petu godišnjicu agro popa i zatvaraju prvu veliku eru benda. U četvrtak  u sklopu programa Burn Out uz brojne goste izvest će pjesme s oba albuma i zaključiti ”Šišaj majstore!” eru u Tvornici kulture.

Zagreb | Tvornica kulture

Cijena ulaznica8 € 

Petak 29. 03. 2024 | 20:00

Promocija albuma “Prokletije II”

Bend Nemeček će u Klubu Močvara predstaviti svoj drugi album “Prokletije II” uz live snimanje koncerta i pažljivo izrađeni vizualni doživljaj u suradnji sa Subsonic Events-om, Vrelom Zvuka i Klubom Močvara. Ova izuzetna produkcija obećava nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje glazbe, spajajući virtuoznost live izvedbe s profesionalnom audiovizualnom prezentacijom.

Događanja

Zagreb | Klub Močvara

Cijena ulaznica: 10 € (Dirty Old Shop, Tratinska 34)

Facebook event

Utorak 02. 04. 2024 | 20:00

The Frajle u Lisinskom

Popularne Novosađanke, tročlani ženski sastav The Frajle, koji sljedeće godine ulaze u 15. godinu rada, vraćaju se u Lisinski. Proljeće i Zagreb, uvijek miriše na ljubav! Po tko zna koji put, ove šarmantne djevojke učinit će ovo proljeće posebno, baš kako i naziv turneje kaže “Moje duše duša”.

Događanja

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Cijena ulaznica: 29 – 55 €

Više informacija

Utorak 02. 04. 2024 | 20:00

Hardcore Crnilo: Dead Years, Kijamet, Okov

𝗗𝗲𝗮𝗱 𝗬𝗲𝗮𝗿𝘀 post punk, Njemačka; 𝗞𝗶𝗷𝗮𝗺𝗲𝘁 hardcore punk, Zagreb; 𝗢𝗸𝗼𝘃 hardcore punk, Zagreb

Događanja

Zagreb | Klub Močvara

Cijena ulaznica: 𝟔/𝟖 €

Facebook event

Srijeda 03. 04. 2024 | 20:00

Perpetuum Jazzile u Lisinskom

Perpetuum Jazzile jedan je od najvećih i najspektakularnijih vokalnih sastava na svijetu, izuzetno cijenjen od strane glazbene kritike, a poznat je po snažnim ritmovima koji posjeduju bogatu harmoniju, neusporedivu kreativnost, pozitivnu energiju i raznolikost glazbenih žanrova koje pjevači stvaraju svojim glasovima – pop, rock, jazz, gospel, blues, bossa nova, disco, funk, etno i drugi.

Događanja

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Cijena ulaznica33 – 39 €

Više informacija

Četvrtak 04. 04. 2024 | 20:00

Superval+: Nihil, Slow Cured i Farsa u Vintage Industrial Baru

U suradnji s Mostar Rock Schoolom, koja je već 12 godina platforma za mlade talentirane glazbenike, četvrti Superval+ koncert će se održati 4.4. u Vintage Industrial Baru, a na njemu će svirati NihilSlow Cured, te Farsa, mladi autorski bend iz Mostara. Cilj Supervala+ je predstavljanje, razmjena i stvaranje kulturnih programa u međunarodnom okruženju, što će pozitivno utjecati na bolje poznavanje i širenje hrvatske kulture u svijetu, kao i na predstavljanje kulture drugih zemalja u Hrvatskoj.

Događanja

Zagreb | Vintage Industrial Bar

Cijena ulaznica: Ulaznice po cijeni od 4 eura u pretprodaji se mogu kupiti u Vintage Industrial Baru, Savska cesta 160 i u Dirty Old Shopu, Tratinska 34, dok će na dan koncerta cijena ulaznice biti 6 eura.

Četvrtak 04. 04. 2024 | 20:00

Indie rock koncert: Bombataz i Orvel u Močvari

𝐁𝐎𝐌𝐁𝐀𝐓𝐀𝐙 (Belgija) 𝐎𝐑𝐕𝐄𝐋 (Zagreb)

Događanja

Zagreb | Klub Močvara

Cijena ulaznica: 7 € (pretprodaja) / 10 € (na dan)

Četvrtak 04. 04. 2024 | 20:00

Be Bold Be You: Miach i Nipplepeople

Popisu događanja koji se u 2024. ne smiju propustiti danas ćete dodati još jedan. Na zagrebački Velesajam, točnije u jedinstveni prostor za događaje Stil Event stiže jedan potpuno novi koncept – Be Bold Be You. Kako mu i samo ime govori, na ovom se eventu slavi autentičnost te poziva sve one koji su hrabri i odvažni da otkriju što se krije iza ovog inspirativnog izraza. Pod palicom popularne Kvart Priče, uz Miach i Nipplepeople kao posebne goste, 4. travnja zakazan je za party sa stavom!

Događanja

Zagreb | Stil Event – Velesajam

SJEVERNA I SREDIŠNJA HRVATSKA:

Petak 29. 03. 2024 | 19:30

Grofica Marica u HNK Varaždin

U izvorniku Gräfin Mariza, opereta u tri čina mađarskog skladatelja Emmericha Kálmána, s njemačkim libretom Juliusa Brammera i Alfreda Grünwalda praizvedena je 1924. godine. Omiljeni operetni naslov naslov postavljamo u koprodukciji s Operom b.b. Među solistima su Lidija Horvat DunjkoRonald BrausNenad TudakovićIrma DragičevićBlanka Tkalčić itd.

Dođaganja

Varaždin | Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu – Veliko gledalište

Cijena ulaznica: 15,95 € (parter), 15,95 € (centralne lože), 13,95 € bočne lože, 9,95 € (balkon)

Više informacija

Nedjelja 31. 03. 2024 | 20:00

Halid Bešlić u Areni Varaždin

Arena Varaždin, sudeći prema najavama, centar je dobre zabave i koncerata velikih glazbenih imena. Nedavno je, tako, objavljeno kako će upravo ova dvorana biti domaćin čak dvije večeri zaredom Zdravku Čoliću na rasprodanim koncertima 8. i 9. ožujka, a upravo je najavljeno i novo ime regionalne scene – 31. ožujka u Arenu Varaždin stiže Halid Bešlić.

Događanja

Varaždin | Arena Varaždin

Cijena ulaznica: 25 – 30 €

Utorak 02. 04. 2024 | 20:00

Perpetuum Jazzile u Čakovcu

Jedna od najvećih vokalnih skupina na svijetu, Perpetuum Jazzile, sprema se oduševiti čakovečku publiku u sklopu svoje velike europske turneje. Njihov nastup zakazan je za utorak, 2. travnja 2024., kao program Tribine Čakovec četvrtkom.

Događanja

Čakovec | Centar za kulturu Čakovec

Cijena ulaznica: 35 €

Više informacija

ISTRA I PRIMORJE:  

Petak 29. 03. 2024 | 20:00

Vlatko Stefanovski – solo akustični koncert u Rijeci

Vlatko Stefanovski obilježava 50 godina karijere – solo akustični koncert najvećeg gitarskog virtuoza. Vlatko Stefanovski, jedan od najistaknutijih gitarskih virtuoza ovog dijela Europe, ove godine proslavlja 50 godina na sceni. Tim povodom priprema nove projekte, poput novog albuma, ali i posebane akustične koncerte koji kreću 27. ožujka u Lori u Splitu28. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru, te 29. ožujka u HKD na Sušaku u Rijeci.

Događanja

Rijeka | HKD Sušak

Cijena ulaznica: 25 €

Četvrtak 04. 04. 2024 | 19:30

Riječka komorna filharmonija: Komorni koncerti u “Zajcu”

Glazbene bajke

Događanja

Rijeka | Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka

Cijena ulaznica: 10,50 € (lože mezzanin), 8 € (parter)

DALMACIJA: 

Petak 29. 03. 2024 | 23:00

Insolate & Stellarcompanion @ Tunel

Godina je u Tunelu počela žestokim ritmovima brazilske pantere Melanie Havens na što se u nastavku sezone odlično nadovezala mistična francuska glazbenica Ravintsara, a fascinacija ženskim DJ-ima nastavlja se velikom zabavom u uskršnjem vikendu kada u šibensko podzemlje stižu dvije istinske dive, Insolate i Stellarcompanion.

Događanja

Šibenik | Tunel Ratcat

Cijena ulaznica: 7 €

Facebook event

Nedjelja 31. 03. 2024 | 22:30

Maja Šuput – Culture Club Revelin

Prošli Uskrs za koncert Maje u Revelinu tražila se karta više, zasigurno nas ovaj Uskrs očekuje jednako nezaboravan provod. Najpozantija zabavljačica s ovih prostora pripremila je bogati repertoar hitova koje će publika sigurno pjevati kao i svake godine u glas. Publika će u Revelinu uživo moći čuti najveće hitove, poput ‘Raj i pakao’, ‘Svatovska’, ‘Djevojačko veče, ‘Ne lomi mi srce’, ‘Dođi mami’ i ‘Lopove’, pjesmu koja na YouTube kanalu broji više od 28 milijuna pregleda

Događanja

Dubrovnik | Culture Club Revelin

Cijena ulaznica: 15 €

Četvrtak 04. 04. 2024 | 19:30

Violinski duo Krpan u Hrvatskom domu u Splitu

Violinski duo Krpan profilirao se kao “uigran tim, koji neprestano pronalazi zanimljiva, često zaboravljena djela skladana za dvije violine te potiče nastajanje novih.” Do sada su otac i sin, Anđelko i Martin Krpan objavili tri zajednička albuma, sa skladbama Božidara Širole, Marijana Kichla, Tomislava Uhlika, Josipa Štolcera Slavenskog, Mladena Pozajića, Nenada Firšta, Ivana Jarnovića i drugih. Jedan od najcjenjenijih hrvatskih violinista, Anđelko Krpan, osim solistički, nastupa i kao prvi violinist Gudačkog kvarteta Sebastian, čiji je jedan od utemeljitelja. Profesor je violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i nagrađivan je nizom nagrada i priznanja. Martin Krpan prvi je violinist Zagrebačkog kvarteta. Solistički je nastupio sa Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije, Zagrebačkim solistima, gudačkim orkestrom Hrvatske glazbene mladeži te gudačkim kvartetom Sebastian. Godine 2016. bio je koncertni majstor međunarodnog orkestra Euphony. Ovjenčan je nizom nagrada na hrvatskim i inozemnim natjecanjima.

Događanja

Split | Hrvatski dom Split – Koncertna dvorana Ive Tijardovića

Cijena ulaznica: 20 € 

Više informacija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moglo bi Vas zanimati