22
kol
2024
Vijesti

hrvatska glazba na repertoaru turneje

Harfistički duo Ćiković putuje u Rio!

Harfistički duo Ćiković

8602 Vero Diana Mololongo -dizalice( D.Šokčević)

share

Nakon niza koncerata na domaćem terenu, harfistički duo Ćiković (sastavljen od Veronike Ćiković i Diane Grubišić Ćiković) u rujnu će nastupiti na  19. Rio Harp Festivalu, i to sa čak četiri koncerta!

Osnovan 2021. godine, duo je nastupio na nekoliko značajnih glazbenih festivala u Hrvatskoj, s naglaskom na hrvatsku glazbu, a njegove članice ostvaruju i samostalne nastupe na nizu manifestacija.

Ovog su ljeta tako zajedno 30. srpnja nastupile na 64. Glazbenim večerima u Sv. Donatu, a na programu tog koncerta se našao i Ples sablasti skladateljice Ivane Lang. Zatim su 18. kolovoza koncert održale i na 49. Osorskim glazbenim večerima, gdje su praizvele skladbu Arpeggione Davora Bobića.

Sufinanciran od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske kao i Grada Rijeke, duo 1. rujna putuje u Brazil na 19. Rio Harp Festival, gdje će održati četiri koncerta i nekoliko predavanja.

Koncerti, kao i predavanja, bit će u znaku širenja svijesti o hrvatskoj glazbenoj baštini u kontekstu ovog nesvakidašnjem sastava, te će se na njihovim programima naći i nekolicina djela za dvije harfe hrvatskih autora.

Duo će tako izvesti Dvije priče iz Hrvatske, Iz Slavonije i Iz Pokuplja skladatelja Tomislava Uhlika (koju su, inače, i praizvele na jednom od koncerata u ciklusu Iz salona Očić), zatim prije spomenuti Ples sablasti Ivane Lang, a praizvesti će i novu skladbu Zorana Novačića, naslovljenu Angels.

Moglo bi Vas zanimati