26
lip
2024
Digital & Biz

Ostvarena najveća investicija u SEE regiji u ticketing industriji

Entrio Platforma osnažena investicijom Invera Equity Partnera većom od 9 milijuna eura

Berislav Marszalek i Denis Sabolović / foto: Domagoj Kunić

share

Entrio Platforma osigurala je stratešku investiciju u vrijednosti većoj od 9 milijuna eura od strane Invera Equity Partnera. Time je ostvaren najveći investicijski ciklus u povijesti industrije prodaje ulaznica u jugoistočnoj Europi.

Osnivač i CEO Entrio platforme, Berislav Marszalek, povodom investicije izjavio je: 

„Suradnja s Invera Equity Partnerima rezultirat će značajnim rastom platforme Entrio u svim segmentima poslovanja, jačanjem pozicije na postojećim tržištima te otvaranjem novih inozemnih tržišta. Investiciju ćemo koristiti za razvoj novih proizvoda i usluga fokusiranih na povećanje prodajnih rezultata naših organizatora događaja, kao i na personaliziranu ponudu relevantnih događaja za kupce ulaznica. Usmjerit ćemo se na segment najvećih koncerata, ali i segment sporta, kazališta, konferencija, muzeja i atrakcija. Nama kao i Inveri EP, uz snažan rast, prioritet je zadržati i nastaviti razvijati izvrsnu organizacijsku kulturu unutar Entrio tima koju smo gradili zadnjih 13 godina.“

Platforma Entrio osnovana je 2011. godine kao odgovor na potrebu za jednostavnijim i modernijim načinom prodaje i kupovine ulaznica. Danas je Entrio vodeća event platforma u regiji, poslujući na tri tržišta: Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.  

Denis Sabolović, Berislav Marszalek, Sonja Trajanovski Marszalek, Slaven Kordić, Nikola Kličko / foto: Domagoj Kunić

Denis Sabolović, Berislav Marszalek, Sonja Trajanovski Marszalek, Slaven Kordić, Nikola Kličko / foto: Domagoj Kunić

Denis Sabolović, Investment Manager Invera Equity Partneri, nadovezao se:

„Invera EP će kroz snažnu dokapitalizaciju investirati u Entrio te podržati firmu u daljnjem rastu i razvoju, a operativno vodstvo, s punim povjerenjem ostaje pod postojećom Upravom: Berislavom Marszalekom i Sonjom Trajanovski Marszalek. Ovo je četvrta Investicija Invere EP, uz Muzej Iluzija, Marles i Kompare. Entrio dijeli zajednički nazivnik s ostatkom našeg portfelja kao snažan B2C brend s iznimnim potencijalom za skaliranje, što je jedna od naših ekspertiza. Naše iskustvo u skaliranju takvih koncepata već je donijelo odlične rezultate na postojećim investicijama; isti ishod očekujemo i kod Entrija.“

Entrio platforma već treću godinu zaredom udvostručuje svoje prihode. U 2023. godini prodali su više od milijun ulaznica ukupne vrijednosti veće od 16 milijuna eura za preko 3.000 događaja, a što je ujedno rekordni rezultat u povijesti tvrtke. Od osnivanja platforme, ovo je četvrta te najznačajnija investicija. 

Moglo bi Vas zanimati