20
stu
2022
Izvještaj

Koncert

Artan Lili u Tvornici: Bespoštedno razvaljivanje

Artan Lili

Izvrstan zagrebački nastup (arhivska fotografija) / Foto: Bojan Mušćet

share

Artan Lili su u Tvornici održali najveći zagrebački koncert koji je potpuno oduševio brojnu publiku

Već čitavo desetljeće, beogradski bend Artan Lili oduševljava publiku širom ovih. Njihova kombinacija bučnog, plesnog i melodičnog rocka naišla je na pozitivno odobravanje širom Balkana pa je tako i došao red da po prvi puta samostalnim koncertom rasture i rasprodaju zagrebačku Tvornicu.

I tako su krenuli bespoštedno s “Ono što te neće” i “Šta bi bilo da sam ja odustala od svoga sna” pokazavši već u startu zavidnu uvježbanost i odličnu komunikaciju s brojnom publikom u Tvornici.  Vokali Bojan i Romana Slačala vidno su uživali u feedbacku koji bio sve snažniji kako je koncert odmicao bez obzira jesu li posrijedi bile pjesme mirnijeg tempa i pomalo psihodelične atmosfere ili plesne rock-himne kao što je npr. “Srce”, jedan od njihovih najvećih hitova.

Koliko su Artan Lili dobar i kvalitetan bend pokazuje i svirka bez praznog hoda i vrlo pažljivo sastavljena setlista i odličan omjer bržih i onih malo sporijih te mračnijih pjesama. Rock-himna “Rokenrol posle rokenrola” u kojoj gostuje Cane iz Partibrejkersa u live verziji podebljana je odličnim nabrijanim finišem koji je odmah prešao u “Ako stanemo tu”, još jedan hitoidni broj s prvog albuma.  Odlično izvedene “Maca” i “Jutro” izmamile su ruke u zraku i gromoglasno pjevanje brojnih fanova i teško je bilo odrediti tko više uživa, ekipa na stageu ili razigrano mnoštvo ispred.

Odlični tekstovi, svirka koja se ljulja na granici klasičnog rocka i modernijeg zvuka i odlična reakcija publike, još su jednom zacementirali Artan Lili u onu skupinu najzanimljivijih regionalnih koncertnih imena.

Koliko ovaj bend još može i zna pravi je gušt čuti u novim pjesmama s novog albuma koji je u pripremi. Njihov najveći zagrebački koncert koji se dogodio u Tvornici, demonstrirao je kontinuitet kojim ako nastave ne trebaju brinuti za idućih deset godina. Krug se uvijek može zatvoriti s “Nije svejedno” ili “Najbolje što znam”.

I doista, kao što kaže refren jednog od njihovih prvih singlova: rade najbolje što znaju. Jedno je sigurno: Artan Lili razvaljuje u svojem vremenu a pozitivna energija koju su isporučili teško neće biti uzvraćena.

 

Moglo bi Vas zanimati