26
svi
2023
Izvještaj

Foto galerija

Bohren & The Club of Gore nastupili u Zagrebu

Bohren & The Club of Gore

Bohren & The Club of Gore /Matej Grgić

share

Devet godina nakon posljednjeg koncerta u Zagrebu, Bohren & Der Club of Gore 23. svibnja gostovali su u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, u sklopu turneje kojom promoviraju još uvijek aktualni studijski album Patchouli Blue iz 2020.

Bohren & Der Club of Gore njemački su dark ambient jazz i doom jazz sastav koji iza sebe imaju osam studijskih albuma. Prvi album, Gore Motel, objavili su, sad već davne, 1994. godine i od tada počinje njihovo alkemijsko povezivanje jazza, ambijentalne glazbe i doom metala. Njihovi veliki fanovi su Stephen O’Malley (SunnO) i Mike Patton, koji ih preko svojeg Ipecac Recordingsa izdaje za tržište SAD-a i pojavljuje se na njihovom albumu Beileid iz 2011. godine.

2020. godine objavili su svoj osmi studijski album Patchouli Blue koji sadrži netipično velik broj pjesama za bend. Trajanje albuma, koje je nešto više od sat vremena, implicira da u vrlo kratkom vremenu slušatelj utone u jedinstvenu Bohrenovu simulaciju u kojoj usporeno i spokojno uživa u melodijama. Mogu biti potrebne dvije, ponekad i četiri note, ili čak dvije minute, da se spozna činjenica da je slušatelj sada na njihovom terenu i mora pratiti njihova pravila.

Atmosferu s nastupa donosimo u galeriji fotografija Mateja Grgića u nastavku.

Moglo bi Vas zanimati