26
svi
2023
Izvještaj

Intimno druženje

Krankšvesterova B strana: Hitovi bez hitova

Krankšvester u Vintage Industrial Baru

Krankšvester u Vintage Industrial Baru (34 of 63) /Filip Kovačević

share

Dinamični dvojac počastio je najveće fanove presjekom ne-hitova iz cijele karijere

Krankšvester u Vintage Industrial Baru

Krankšvester u Vintage Industrial Baru/Filip Kovačević

U intimnoj atmosferi Vintage Industriala u četvrtak, 26. svibnja, Krankšvester je po drugi put izveo svoj popularni program B strana. Radi se, dakako, o koncertnom repertoaru koji se sastoji od slabije izvođenih pjesama iz više od desetljeća dugoj karijeri reperske grupe koju čine Hrvoje Marjanović – Sett i Davor Miletić – 3ki Stil. Dinamični dvojac iz Krankšvestera – plus vjerni DJ – više od dva sata izvodili su pjesme koje inače rijetko ili nikada čujemo na koncertima, a svaku je u glas pratila glasna publika.

Za sam početak tu je bio “Intro” s Krankšvester I, a nastavile su se nizati pjesme sa svih pet albuma, i to prilično kronološkim redom. Našle su se tu “Znam s kim se j**eš”, “Pa ti radi vani”, “Motovun” i “Nema veze” s prvijenca iz 2010., zatim “Disco rak”, “Svekar”, “Parada ti vani” i “Moj k**ac je odavno prekinuo s tobom” s II iz 2012.

Krankšvester u Vintage Industrial Baru

Krankšvester u Vintage Industrial Baru/Filip Kovačević

Vintage je bio pristojno popunjen, idealno za intimnu atmosferu i dovoljno da se rasplešete na uspješnice koje inače slušate doma ili na tulumima; “A jesi blesav”, “PNP”, “Muška k**va” i “Polarna j**ačina”. Kako smo se približili tom trećem albumu, postajalo je sve jasnije kako Krankšvester nema ne-hit, nego su u pet albuma generirali toliko pjesama (u prosjeku album sadrži 20-ak uradaka) da jednostavno ne stignu izvesti sve na svakom koncertu, posebno otkad su počeli puniti Tvornicu kulture bez pretjeranog truda.

Lijepo je bilo ponovno uživo čuti “Na koga misliš?” i “Napokon”, a nagrada za najveće fanove došla je na kraju nastupa kad su ipak izveli izbor nekih od najvećih hitova. Još su se jednom upalili svi mobiteli za “Kru’Ti”, nastao je kaos na “Dubai” i “Ružne ribe”, a sve je zaokruženo sa “Što ti znaš o tome”.

Krankšvester u Vintage Industrial Baru

Krankšvester u Vintage Industrial Baru/Filip Kovačević

Publika je bila iznimno raspoložena, baš kao i Sett, koji je đuskao na pozornici u party košulji, a 3ki Stil je čak rekao da mu je ovo bio najbolji nastup ikada. Kao i na svakom Šveky partyju, bilo je tu studenata, nabrijanih tinejdžera, ali i onih zrelijih koji se još sjećaju vremena kad su webcam chat i dubstep bili teški hitovi.

Dokazano je, dakle, već drugi put – jer ovaj format Švesteri su već isprobali prije par godina u KSET-u – može i bez “Gabera”. A možda najbolje od svega je činjenica da, i nakon skoro dva i pol sata uspješnica najboljeg domaćeg ne-mainstream dobitnika Porina, još uvijek postoje stvari koje želimo čuti uživo.

Samo jedan primjer: dajte nam taj Džuli novac.

Moglo bi Vas zanimati