27
ožu
2024
Izvještaj

Promocija albuma Sakati paun

Dementronomes u Petom kupeu: Nabrijano, slobodno i plesno

Dementronomes

Karizmatična pjevačica Nikolina Kovačević suvereno je vodila show / Foto: Filip Kovačević

share

Zagrebački sedmeročlani bend Dementronomes održao je u utorak, 26. ožujka rasplesani nastup u zagrebačkom Petom kupeu

Dementronomes

I ovoga puta Dementronomes su rasplesali publiku / Foto: Filip Kovačević

Dementronomes već neko vrijeme plijeni pažnju energičnim klupskim nastupima a s vojom kombinacijom funka, soula i jazza uspješno zabavljaju posjetitelje nekolicine klubova gdje su nastupali.  Tako svu plesnu i sviračku energiju koju posjeduju te pozitivne vibre kojima zrače uspješnije prenose na koncertne pozornice nego kroz studijski rad. Recentnom novom albumu Sakati paun trebalo neko vrijeme da se pojavi i nastavi tamo gdje je prethodnik i prvjenac Žurkadelik stao. Nakon objavljivanja došlo je vrijeme i za to da se Sakati paun predstavi pred publikom što se i dogodilo na pozornici Petog kupea u utorak navečer.

Sasvim dobro uigran bend predvođen fantastičnim karizmatičnim vokalom Nikoline Kovačević te upečatljivim dionicama brass sekcije  krenuo je s naslovnom miniaturom “Sakati paun” koju su slijedile “Himna” i “Stara lišica”, brojevi koji i otvaraju samo izdanje. U odnosu na studijske verzije ove live zvuče nabrijanije, slobodnije i plesnije što je pretpostavljam i samom bendu bio cilj. Naravno da se bend sa par pjesama podsjetio prethodnog Žurkadelika no naravno, koncentracija i težište bili su na novom albumu koji je izveden u cijelosti. Tako su na čitavom koncertu najbolje i najefektnije zazvučali aktualni singl “Inkasator”, “Ćorava posla” te “Lastavica” gdje je međuigra ritam sekcije Marino Vinja na basu i Petar Cvahte na bubnjevima došla do izražaja.

Spomenuti “Inkasator” solidno se kotrlja eterom a i kod publike je po sinoćnjim reakcijama dobro prošao.  Nikolina je osim vrhunski odpjevanog materijala zanimljivo najavljivala i odjavljivala pjesme što je sigurno dalo i dodatnu energiju i draž koncertu. No nije za zgorega spomenuti kako bi bilo bolje da je u samom prostoru u tim trenucima bilo manje onog potpisniku ovih redaka iritantnoga nezainteresiranog žamora koji često nagrize atmosferu i doživljaj benda na pozornici. Šteta za tu naoko beznačajnu sitnicu koja u negativnom smislu dođe do izražaja baš na ovakvom poluintimnom koncertu.

Dementronomes

Specijalna gošća bila je Zdenka Kovačiček / Foto: Filip Kovačević

Soul blues komad “Jigi migi” usporio je tempo a ovacije je izazvalo gostovanje Zdenke Kovačićek na zajedničkoj suradnji “Mali crni brat”. Osim Zdenke bendu se u par navrata pridružio i rado viđen gost mnogih pozornica Leo Beslač na klavijaturama. U konačnici, bend je priredio lijepu i plesnu koncertnu večer koja je obzirom na to da se radilo o utorku bila sasvim solidno posjećena. Sakati paun uspješno je prošetao i uživo i oslobođen je svega što ga je pomalo sputavalo u studijskoj verziji. Uživo slobodnije diše. Pa neka mu je sretno dalje.

Moglo bi Vas zanimati