11
pro
2022
Izvještaj

U Boogaloou

Dodijeljene nagrade Ambasador

cura&dečko, nastup na dodjeli nagrade Ambasador

cura&dečko, nastup na dodjeli nagrade Ambasador / Todor Milivojevic

share

U četvrtak navečer je u Boogaloou dodijeljena šesta po redu nagrada Ambasador, na kojoj su se okupila brojna imena domaće i regionalne klupske scene, ali i drugi poznati umjetnici, novinari i kulturnjaci koji su simpatizeri 4/4 ritma.

U posljednje dvije godine Ambasador se okrenuo prema regiji te je sinoć, uz onu domaću, okupio i ekipu iz Srbije, Crne Gore, BiH i Makedonije.

Dodijeljene su nagrade u 35 kategorija, koje su podijeljene u četiri potkategorije; hrvatske i regionalne nagrade publike te hrvatske i regionalne nagrade struke.

Marko Nastić, regionalni izvođač godine / Todor Milivojević

Marko Nastić, regionalni izvođač godine / Todor Milivojević

Sjajna stvar kod Ambasadora je to što su kategorije nagrada iznimno široke pa se ne vrednuju samo glazbenici, nego svi oni koji rade na tome da iskustvo elektroničkog partija bude potpuno i ekstatično.

Lada Marinović i Dora Dora / Todor Milivojević

Lada Marinović i Dora Dora / Todor Milivojević

Tako se, na primjer, nagrađuje art produkcija evenata. Dobitnica nagrade je ove godine Gana Elez, koja potpisuje vizualne identitete Miniwala i We Love Sounda, a divno je vidjeti da je konkurencija u toj kategoriji iz godine u godinu sve kvalitetnija te da se na eventima počelo sve više pažnje pridavati i ovom segmentu doživljaja.

Također, prvi puta je dodijeljena i nagrada za najboljeg party fotografa u regiji.

Ona je otišla Marku Edgeu, koji je održao iznimno simpatičan govor, u kojem je, među ostalim, zaključio da je ovo jedina fotografska nagrada te vrste u regiji.

Ispričao je kako party fotografi umjesto na after obično odlaze u, kako ju je nazvao „četvrtu smjenu“, kako bi partijaneri, jednom kad se probude, na mrežama odmah vidjeli fotke sa zabave na kojoj su bili sinoć. Jer ako nema fotke – nije se ni dogodilo.

Marko Edge / Todor Milivojević

Marko Edge / Todor Milivojević

„Nerijetko i zadrijemam prilikom selekcije i obrade fotografija“, rekao je Marko. Ako dobivate neku nagradu, budite kao on – podijelite prilikom zahvale neku crticu iz života, recite na čemu ste radili u protekloj godini, ispričajte zašto vam je ono za što ste nagrađeni važno. Publici je to zanimljivije od kratke zahvale i skromnosti, a tako pokazujete i da doista cijenite priznanje koje ste dobili te da volite ono što radite.

Kako je već spomenuto, Ambasador je ove godine okupio zanimljivu kulturnu svitu koja je pretežno bila tamo u ulozi prezentera. Nagrade su, među ostalima, dodijelili glumica Hrvojka Begović, novinari Lada Marinović, Andrej Dimitrijević, Borna Sor i Ilija Jandrić, književnik Dino Pešut, porducentica ZFF-a Selma Mehadžić, grafiter Lunar… Trebao je doći i Edo Maajka, koji je nažalost bio spriječen zbog bolesti.

Andrej Dimitrijević / Todor Milivojević

Andrej Dimitrijević / Todor Milivojević

Highlight večeri su svakako bili i glazbeni nastupi, od kojih bih posebno izdvojila DJ-icu i producenticu Indru, s kojom su nastupili i Gnomad (na fruli) te Martin Ladika (kao vokal). Izveli su pjesmu ”Pasem konja kraj Mjeseca”, magičnu numeru s etno i psihodeličnim prizvukom.

Ta je stvar ujedno i dio kompilacije Horns of Veles kojom Indra prikuplja sredstva za obnovu svoje potresom razorene kuće. Donirati možete kupnjom kompilacije i/ili uplatom na Indrin račun (HR3723600003241799262, uz napomenu: donacija za potres).

Moram spomenuti i curu&dečka, omiljeni alternativni zaljubljeni par.

Prvi sam ih put ljetos slušala na zatvaranju Blast festivala gdje ih je doveo lokalni DIY kolektiv čudna Muzika te mogu reći da mi je to bilo najbolje zatvaranje nekog festivala kojem sam ikad svjedočila. Uspjeli su održati ekipu skoncentriranom i podići ih na noge unatoč tome što su njihovu nastupu prethodila dva dana neprestane glazbe i partijanja. Dok je cura pjevala o tome kako svima trenutno trebaju Brufeni, mene je u glavu pogodio – Brufen. To mi je jedna od najdražih festivalskih uspomena, hvala Meji koji ga je bacio i precizno me naciljao.

Uz isprike na digresiji, vraćam se na njihov nastup na Ambasadoru. Cura, apsolutna kraljica ritma i improvizacije, izvela je recital/pjesmu kojoj je lajtmotiv bio „Na čemu si ti? Ja sam na nogama“. Ta je djevojka genijalna, ima zaraznu i bombastičnu energiju, istovremeno je i glazbenica i pjesnikinja i vrhunska plesačica. Dečko i njegove melodije također nisu za baciti.

Odlična stvar je i što Ambasador ove godine prvi puta traje dva dana, pa se program dan nakon dodjele nastavio panelima u Pločniku i završnim partijem u klubu Dva osam.

Popis svih dobitnika možete pronaći ovdje, a svima nagrađenima, kao i nominiranima, od srca čestitamo.

Moglo bi Vas zanimati