10
srp
2022
Izvještaj

Exit Festival - dan treći - svjetski hitovi Calvina Harrisa

Exit Festival

Exit Festival /Marko Edge

share

Četiri dana u godini Novi Sad živi jedan potpuno drugačiji život. Gdje granice ne postoje, a pravila ne vrijede. Vrijedi jedno pravilo ljubavi i dobre zabave, a cijeli grad u znaku je Exit Festivala. Smještajni kapaciteti su puni, sva je popratna infrastruktura prilagođena posjetiteljima iz raznih krajeva svijeta. Treće večeri – njih 55 tisuća krenulo je na Petrovaradinsku tvrđavu.

Disciples - Exit Festival

Disciples – Exit Festival/Marko Ristić

Razloga je bilo mnogo, a jedan od glavnih bio je Calvin Harris. U proteklih nekoliko godina Exit svoj program bazira na kulturi elektronske glazbe, uz kolosalnu Dance Arenu koja se etablirala kao jedno od vodećih svjetskih mjesta tog žanra te zadovoljava potrebe i onih najzahtjevnijih.

Na glavnoj pozornici, s druge strane, redovito gostuju najveće zvijezde “komercijalne” elektronike koje izazovu najveći interes publike. I premda je čitav sustav jako dobro uhodan te odgovara na velike pritiske posjećenosti, trećeg dana dolazilo je do zastoja u prometu, taxi službe nisu odgovarale na pozive, a na ulazu se stvorila poprilična gužva. I dalje oni to sve jako dobro i opušteno reguliraju, jer, vidjeti namrgođeno ili nervozno lice na bilo kojem članu osoblja gotovo je nemoguće.

Ljubaznost domaćina jedna je od ključnih razloga zašto se mnogi iz godine u godine vraćaju ovom festivalu, a razina opuštenosti i bezbrižnosti postala je njihov zaštitni znak nezaboravnog festivalskog provoda.

Boris Brejcha - Exit Festival

Boris Brejcha – Exit Festival/Marko Edge

Hitovi Calvina Harrisa prepunim su se prostorom glavne pozornice širili bez pretjerane nakićenosti scenskim ili pirotehničkim efektima, a publika je euforično podržavala svaki beat i ostavljala posljednji atom snage na plesnom podiju, a program je tek počeo. Nastavio je duo Ofenbach dok je za ultimativni vrhunac večeri, točnije, jutra, bio zadužen Boris Brejcha, veliki miljenik publike, koji je Dance Arenu doveo do usijanja.

Na Fusion pozornici istaknuli su se nastupi grupa Vizelj, riječkih Parafa te party uz Djaikovskog za kraj programa. Zanimljivo je kako su upravo jutarnji termini na ovom festivalu ključni, što jest mrvicu iscrpno, ali doživjeti izlazak sunca na bilo kojem dijelu festivala (posebice na Dance Areni) neprocjenjivo je iskustvo. Novo je to buđenje svih osjetila u dobrom društvu, u najboljoj atmosferi i uz dobru glazbu. 

Exit Festival

Exit Festival/Marko Edge

Mlada zvijezda Ba$ha, fantastična Tam u pratnji Nihila i Ognjen izazvali su veliki interes za ljubitelje lokalnog zvuka nove generacije te pripremili teren za miljenike Exit festivala, grupu Buntai koja je pružila standardno energičan show te okupila veliki broj posjetitelja ispred pozornice. Njihov prošlogodišnji festivalski trijumf zasigurno im je osigurao još veći broj posjetitelja ove godine. 

Završnog dana festivala čeka se nastup prve domaće headlinerice u povijesti Exita – Konstrakte, prije koje će se na pozornicu popeti prošlogodišnji finski eurovizijski predstavnici Blind Channel i legendarna Sepultura. Brkovi, Grše, Bore Balboa i Traples zatvorit će Fusion pozornicu, odnosno Gang Beats.

Moglo bi Vas zanimati