11
velj
2022
Izvještaj

Je Veux uspješno predstavila „I Glow“ u Vintage Industrial Baru

Je Veux

Je Veux /Vanja Vučinić

share

Napokon koncert u Vintage Industrial Baru. I napokon da Željka Veverec Je Veux koncertno promovira svoj album „I Glow“. Lijepo je bilo opet doći u koncertni prostor Vintagea i uživati u odličnoj svirci.

Željka s bendom koji čine Igor Dorotić – truba, Đuro Dobranić – bubnjevi, i naravno njen glazbeni i životni suputnik Toni Starešinić na klavijaturama, započeo je nastup s „The First Song“ koja, jasno, i otvara sam album. Bilo je to doslovno probijanje leda jer je bend na početku zazvučao pomalo nesigurno, no već na „Girlfriend“ stvari sjedaju sve bolje dok na „Dance to Forget“ svi počinju disati kao jedan, dok je publici ipak za hvatanje ritma trebalo još neko vrijeme.

Od laganijih stvari odlično je uživo zazvučala „Beautiful“, dok je naslovna „I Glow“ prenijela upravo onu energiju koju posjeduje studijska verzija. Ono što krasi Je Veux je preklapanje žive bendovske svirke sa zvukovima elektronike i to je još bolje  kanalizirano upravo na sinoćnjem koncertu.

Odmjerene solo dionice Igora Dorotića na trubi, čvrst ritam Đure Dobranića na bubnjevima, virtuozne klavijature Tonija Starešinića i senzualni Željkin vokal dali su upravo onu energiju koja je bila potrebna. Što se koncert bližio kraju bend se sve češće poigravao aranžmanima i prelazio u povremene jam sessione, a prošlogodišnji hit „Lovable“ čuli smo čak dva puta i dobro se rasplesali.

A već spomenuta „Dance to Forget“ mogla bi biti i krilatica večeri, jer bilo je ovo potrebno da barem na kratko zaboravimo vremena u kojima živimo, negativnosti kojima smo okruženi, te da nas glazba odvede na neko bolje mjesto. Neko mjesto na koje ćemo nadam se ipak uskoro sretno stići i početi odlaziti na koncerte onako kako smo mogli do nedavno.

Je Veux je s pratećim bendom, nakon godina i pol dana odličnom svirkom napokon promovirala aktualni album, a hoćemo li Željku Veverec i Tonija Starešinića ponovo uskoro čuti u ovom aranžmanu, ili kao Mangroove, ili pak možda nešto novo, ostaje za vidjeti.

Moglo bi Vas zanimati