18
pro
2022
Izvještaj

Koncert

Jelena Rozga u Areni Zagreb: Show na razini izvođačica svjetskog kalibra

Jelena Rozga u Areni Zagreb

Jelena Rozga u Areni Zagreb /Matej Grgić

share

Nedavno objavljeno akustično izdanje Minut srca mog nosilo je naziv i koncerta kojeg je Jelena Rozga održala u zagrebačkoj Areni u subotu, 17. prosinca 2022.

Jelena Rozga

Hitovi Vjekoslave i Tončija Huljića odjekivali su ispunjenom Arenom / Foto: Matej Grgić

Iako naslovnica albuma odiše nježnošću i slatkoćom, a Jelena Rozga izgleda poput neke princeze, ovim je koncertom pokazala da ona nije baš nikakva princeza nego, naprotiv, kraljica koja vlada! Gotovo trosatni koncert otvorila je pjesmom “Ne tiče me se“ s dvadeset plesačica i plesača koji su poput vojnika stupali na prve taktove.

„Evo, ovaj je grad malen za mene“ pjevala je popularna Splićanka za one sretnike koji su na vrijeme nabavili svoju ulaznicu. Naime, Arena je bila rasprodana i premala za sve koji su željeli doći na ovaj koncert, ali to nije bio samo koncert, bio je to pravi doživljaj i Jelena Rozga baš ništa nije prepustila slučaju. Bila sam na nekoliko koncerata domaćih izvođača ove godine u Areni, ali razina energije, prezentosti, komunikacije s publikom i glazbe bila je na nekoj posve drugoj razini. Vidjeti njezin nastup potpuno je promijenilo ono što sada očekujem od nastupa naših estradnjaka.

Na razini izvođačica svjetskog kalibra, kojima je osim koncerta važno napraviti i sjajan show, Rozga je koncert koncipirala u tri dijela, nije štedjela na pirotehnici, vatreni su topovi i konfeti letjeli na vrhuncima i ključnim mjestima, kostim je promijenila tri puta, a onda ga još povremeno na pozornici prilagođavala pojedinim pjesmama. Možda to ekipa u Areni nije vidjela, ali iza živog zida plesača u svega nekoliko sekundi kostimografi su na pozornici oblačili i svlačili Rozgu. Uz toliko izvježbanu koreografiju za koju je bio zadužen Žiga Sotlar, bilo je posve jasno kako je svaka sekunda ovog nastupa pomno isplanirana i uvježbana, ali ništa nije izgledalo neprirodno. Baš naprotiv, bilo je toliko hipnotizirajuće da smo samo iščekivali sljedeći potez, sljedeću pjesmu.

„Imala sam pripremljen govor, ali ne znam apsolutno ništa! Emocije su me preplavile!“, kazala je vidno osjećajna Rozga već nakon druge pjesme. „Kad me pitaju na što sam najponosnija u svojoj karijeri, onda kažem: Na vas, na vašu ljubav, na sve ove godine ljubavi koliko mi dajete. Ja sam tu zbog vas i dok god ove glasnice izdrže, ja ću pjevati!“ Naravno, spomenula je i kako je ovo posebna večer zbog naših Vatrenih koji su treći u svijetu.

Jelena Rozga

Dominirala je ženska publika / Foto: Matej Grgić

Pretežno ženska publika pjevala je baš svaku pjesmu, ali posebno su odzvanjali stihovi “Bižuterije“ koja je neočekivano ušla u opći diskurs pa se najjače pjevao baš onaj dio „žena, majka, kraljica“. Teško mi je izdvojiti najpopularnije pjesme, jesu li to “Tko me zove“, “Opijum“, “S druge strane mjeseca”, “Ako poludim“, primjerice, medleykoji se sastojao od pjesama “Ti si želja mog života” i “Ljube se dobri, loši, zli”, njime je izvukla neku lijepu i blještavu prošlost Magazina, a koji se može gledati i kao počast sjajnim prethodnicama, ili možda “Suze biserne”, preko koje je predstavljena široj publici. Bila je sjajna, pomalo adrenalinska izvedba pjesme “Da li znaš da te ne volim“.

Rozga je odisala seksepilom u svakom outfitu modnog dua eNVy room, bio to crveni kombinezon, kratka kožna haljina, crna baršunasta haljina sa šlepom ili bijelo svjetlucavo odijelo. Ništa je od toga nije sprječavalo da izvodi zahtjevne figure s plesačima, ali poseban naklon zaslužila je za fleksibilne izvedbe zahtjevnih visina dok je bila u zraku položena na rukama plesača.

Ova je pjevačica izgradila karijeru na pjesmama za žene s ljubavnim problemima, pjesmama za žene koje biraju krive muškarce i vole pogrešne ljude, a kad su tako intenzivne emocije u pitanju, nije neobično da se u zraku izrazito osjećala ženska energija. Odjekivale su pjesme “Jel’ zbog nje“, “Kad bi bio blizu“, “Dani su bez broja“, “Ginem“ ili neke modernije, meni posve nepoznate, koje je dvorana ih znala od riječi do riječi (“Moderna žena“, “Solo igračica“, “Roba s greškom“ i “Cirkus“).

Jelena Rozga

Spektakl u Areni / Foto: Matej Grgić

Iako je u svojoj karijeri imala glazbene suradnje, pred kraj koncerta, u trenutku kad sam pomislila da će cijeli nastup proći bez gostiju, na sceni se pojavio Matija Cvek s kojim je ove godine osvježila svoj stari hit “Zar je ljubav spala na to“. Cvek je nevjerojatan lik! Iste je večeri imao svoj nastup u Varaždinu, ali to ga nije spriječilo da se pridruži Rozgi na pozornici! Njihova je energija bila očaravajuća.

Koncert je završila novim singlom “Samo se ljubit isplati“ i svojom najdražom pjesmom “Minut srca tvog“ dok su je duge ovacije vratile na scenu kako bi još jednom otpjevala “Opijum“.

Jelena Rozga imala je besprijekoran show, nastup ništa manji od spektakla ispunjen vokalnom snagom i emocijama, i, ako je već niste tako doživjeli, potvrdom kako je ona moćna i uspješna žena koja je definitivno na vrhuncu svoje karijere. Ovaj koncert bio je onaj definirajući trenutak koji odaje počast njenoj 27 godina dugoj karijeri i budućnosti koja nikad nije izgledala sjajnije.

Ovo je bio prvi koncert njene turneje, a slijede nastupi u Splitu 11. veljače u Spaladium Areni te u Beogradu 7. travnja.

Jelena Rozga

Let prema koncertnom uspjehu / Foto: Matej Grgić

Koreografija Žige Sotlara /Foto: Matej Grgić

Jelena Rozga

Let prema koncertnom uspjehu /Foto: Matej Grgić

Jedan po jedan /Foto: Matej Grgić

Žena, majka, kraljica /Foto: Matej Grgić

Kao na Broadwayju /Foto: Matej Grgić

Nova dimenzija showa /Foto: Matej Grgić

Dimna zavjesa /Foto: Matej Grgić

Ruke gore /Foto: Matej Grgić

Kylie, šta kažeš? /Foto: Matej Grgić

Aplauz ne prestaje /Foto: Matej Grgić

Koncert je bio davno rasprodan /Foto: Matej Grgić

Jelena Rozga

Dominirala je ženska publika /Foto: Matej Grgić

Jelena Rozga

Hitovi Vjekoslave i Tončija Huljića odjekivali su ispunjenom Arenom /Foto: Matej Grgić

Pjevam dok me glasnice nose /Foto: Matej Grgić

Jelena Rozga

Kraljica samo tako /Foto: Matej Grgić

Dva sata srca mog /Foto: Matej Grgić

/Foto: Matej Grgić

Plešimo do zore /Foto: Matej Grgić

Seksipil u eNVy room outputu /Foto: Matej Grgić

Jelena Rozga u Areni Zagreb

Jelena Rozga u Areni Zagreb /Matej Grgić

I za publiku opijum /Foto: Matej Grgić

Samo se gledat isplati /Foto: Matej Grgić

Pokret i zaokret /Foto: Matej Grgić

Jelena Rozga

Spektakl u Areni /Foto: Matej Grgić

Može i crno-bijelo /Foto: Matej Grgić

01 - 02

Moglo bi Vas zanimati