23
lis
2022
Izvještaj

KONCERT

Natali Dizdar u Petom kupeu: Čisto dobar nastup unatoč mutnom zvuku

Natali Dizdar

Natali Dizdar / Foto: Davor Denkovski

share

Natali Dizdar je na koncertu u klupu Peti kupe posljednjega ljetnog dana izvodila i skladbe iz projekta Beti kao i hitove iz vlastite samostalne karijere

Natali Dizdar

Natali i uigrani bend suprotstavili su se mutnom zvuku na početku koncerta / Foto: Davor Denkovski

Subotnja večer 22. listopada u novootvorenom i programski sve zanimljivijem zagrebačkom klubu Peti kupe, pripala je Natali Dizdar i njenom odličnom bendu a oni su već standardno iskoristili priliku na najbolji način. Dobro popunjeni prostor Petog kupea zagrijao je nastup mladog funk-pop benda Toni.drama. Zvučali su uvježbano, čvrsto i plesno no autorskog materijala prilično nedostaje pa su se zjapeće rupe u repertoaru popunjavale nezanimljivim obradama pop-rock ili funk uspješnica. Bend je solidno započeo svoj put no puno je još rada pred njima i na autorskom i na koncertnom planu jer zaista nije potrebno posezati za pjesmama kao što je “Lonely Boy” The Black Keysa.

Natali Dizdar

Izvrstan kontakt s publikom / Foto: Davor Denkovski

Nakon njihovog nastupa, prostor je već bio ispunjen gotovo do kraja a Natali je sa svojim bendom uz tehničke probleme kojih nije bila lišena ni predgrupa započela koncert. Loša zvučna slika, nažalost, uništila je inače odličan početak svirke Natali i njezinog benda. No, kako je nastup odmicao, problemi s mutnim zvukom sve su manje mučili okupljene; pjevalo se i plesalo sve više. Od početnih skladbi “Iluzionist” ili “Stranac” do singlova “Kad mislim na to” ili najnovijeg “Zadnji dan ljeta”, preko skladbi “Bez ljubavi” ili “Vili”, što su pjesme koje pripadaju projektu Betikoji uz Natali čine članovi Mayalesa, podrška publike bila je bezrezervna.  Središnji dio koncerta bio je isključivo plesnog karaktera uz pjesme “Gazio si me”, “Svaki put”, “Što te ranilo” i “Trik”.

Natali dizdar

Ispunjen prostor Petog kupea / Foto: Davor Denkovski

Za razliku od proljetnoga zagrebačkog koncerta, Natali je djelovala nekako spontanije a atmosfera je bila više kućne i ležernije prirode. “Mjesto za jedno” i “Grijeh” uveli su nas u sam finiš regularnog dijela koncerta koji je završen s pjesmom “Ne daj”, prvim Natalinim objavljenim singlom. Naravno da bez bisa nije moglo proći. Tako smo čuli veliki hit projekta Beti “Slobodna” a za sam kraj još jednom najaktualniji singl “Zadnji dan ljeta”.

Natali Dizdar

Bis je bio i više nego zaslužen / Foto: Davor Denkovski

Bila je ovo još jedna odlično iskorištena prilika za potvrdu neosporne visoke kvalitete koncertnih nastupa Natali i njenog benda. Zadnji dan ljeta proveli smo pomalo sanjivo, pomalo plesno i ostaje za pričekati hoće li prvo izaći EP projekta Beti ili Natalin solo materijal.

Natali Dizdar

Potvrda neosporne visoke kvalitete / Foto: Davor Denkovski

Moglo bi Vas zanimati