28
kol
2023
Izvještaj

Kupske noći probudile razoreni kraj

Buč Kesidi najavio novi album i potvrdio status regionalnih zvijezda

Buč Kesidi / Kupske noći

unnamed (4)

share

Gužva. Vrućina. Dva džina, nema zraka od dima, vlage, vrućine i komaraca. Ipak, natiskana gomila skače u Sisku ispred Luke i Zorana, ljevorukog disco pop-rock electro boy benda, kako sâm za sebe kaže dvojac iz Pančeva – Buč Kesidi.

„Ako budete glasni i ako budete dovoljno đuskali, Luka će se okupati u Kupi“, rekao je bubnjar Zoran Zarubica na početku koncerta na Kupskim noćima u Sisku i izazvao opće oduševljenje publike.

Buč Kesidi / Kupske noći

Svi uglas iz petnih žila urlaju i skaču na njihove hitove pod zvjezdanim nebom uz rijeku Kupu, a djevojke vrište dok Zoran Zarubica dijeli ruže prvim redovima. Bacaju se medvjedići i majice, a gitarist Luka Racić jednu podiže i briše znoj s čela. U zraku je ostatak sparine jednog od toplijih dana ove godine, ali i miris piva i rock and rolla.

Jednostavnije rečeno, u zraku je Buč Kesidi.

Hit bend

Kada su nedavno rasprodali zagrebačku Šalatu, i to sa samo dva studijska albuma, mladi Srbi prometnuli su se u jedan od najvećih bendova nove generacije na području regije, čemu svjedoči i činjenica da su baš ovih dana nastupali i na Špancirfestu.

Buč Kesidi / Kupske noći

Ne čudi, stoga, da su zapalili atmosferu na sisačkim Kupskim noćima. Organizatori, Grad Sisak i Turistička zajednica grada Siska, obećali su vrhunski provod, sjajne koncerte, ali i brojne druge sadržaje, čineći ovu manifestaciju nezaobilaznom za sve u blizini Siska, ali i šire. I to su obećanje doista i ispunili.

Publiku je u petak prvo zagrijao Porto Morto svojevrsnim miksom rocka, progresivnog popa i indie elektronike, a onda je nastupila Euforija.

Treći album u najavi

Dvojac iz Pančeva otpjevao je sve hitove s oba albuma – ”Posesivno-ospulsivni hospul” i ”Euforija”, kao i nove tri pjesme ”Trebaš mi”, ”Skupi snagu” i ”Curimo po asfaltu”, ujedno najavljujući treći album.

„Naporno radimo Zoran i ja, uskoro ćete dobiti novi album, hvala vam za ljubav, ovo je za vas“, kazao je gitarist Luka Racić, izazvavši salve oduševljenja.

Buč Kesidi / Kupske noći

”Skupi snagu” malo je brža pjesma od prethodnog singla, možda malo agresivnijeg zvuka i više gitarski vođena. Opet, tematski i stilski uklapa se u novi album – nove su pjesme u odnosu na prethodni album intimnije, govore o odnosima dviju osoba bez gužve oko njih, o usponima i padovima tih odnosa te osjećajima koji odatle proizlaze“, kazali su ranije Zoran Zarubica i Luka Racić.

Sjajna interakcija s publikom, vrhunski solo instrumentalni dijelovi i prepoznatljivi scenski efekti u maniri crveno-plavo nisu izostali ni na Kupskim noćima, a Sisak je gorio do ranih jutarnjih sati.

Vrhunski program

Na manje od sat vremena vožnje od Zagreba, u srcu razorene Banije – gdje ovakve manifestacije probude one koji su ovdje ostali – ubrzaju im puls i učine da se ponovno osjete živim.

A nakon Buč Kesidija, publiku je zabavljalo treće izdanje Pulsea u sklopu Kupskih noći gdje su uz Omara – kao domaću snagu elektroničke scene – nastupili i vrhunski Ilija Rudman i Pytzek. Kako je riječ o trodnevnoj manifestaciji, subota je, pak, bila rezervirana za Vojka V i Stampedo te DJ-a Maria Kovača. U nedjelju su, pak, nastupili iznimni i nagrađivani Ivan Grobenski te legendarni Urban & 4.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kupske noći Sisak (@kupskenocisisak)

Ne znamo je li se Luka na kraju okupao u Kupi, ali znamo da će se ova sjajna zabava itekako pamtiti.

Moglo bi Vas zanimati