19
lip
2022
Izvještaj

Lorde oduševljena Šibenikom - premijerno ukazanje svjetske zvijezde pred hrvatskom publikom

Lorde u Šibeniku

Lorde u Šibeniku /Valerio Baranović

share

Novozelandska pop zvijezda Lorde sinoć je na prvom od dva koncerta na šibenskoj Tvrđavi svetog Mihovila pokazala zašto je jedna od najomiljenijih mladih pjevačica na svijetu. Prvi je koncert lani prodan za nevjerojatne tri sekunde, a većinu publike u Šibeniku zauzeli su stranci. Među 1200 ljudi tako se našlo i fanova iz Amerike, Rusije, Brazila, Velike Britanije, pa čak i iz Meksika, Kuvajta, Australije i Izraela. 

„Više od dvije godine čekala sam ovaj koncert. Kad smo pokretali turneju tražila sam da obavezno prođe kroz dvije države iz kojih je moja obitelj, Hrvatsku i Irsku“, kazala je na početku Lorde okupljenoj publici, a među njima su bili i njena mama Sonja i tata Vic. 

Lorde u Šibeniku

Lorde u Šibeniku/Valerio Baranović

Da se radi o superzvijezdi moglo se vidjeti već na prvoj pjesmi “Leader Of New Regime”. Fanovi su odmah skočili na noge i pjevali od početka do kraja. Tribine su se tresle, a takvu atmosferu nismo dosad imali prilike vidjeti na jednoj od najljepših pozornica na Jadranu, na kojoj su između ostalih nastupali i Anna Oxa, Bryan Ferry, Roisin Murphy i drugi. Za razliku od njih, Lorde je imala raskošnu produkciju koja je jedva stala na Tvrđavu, ali i još jedan pomalo neplanirani detalj. Nakon što je izvela sedmu pjesmu “California”, morala je prekinuti koncert jer je uslijedio vatromet povodom otvaranja 62. Međunarodnog dječjeg festivala. 

„Ovo je stvarno posebno“, rekla je tada Lorde, koja je tada s publikom odgledala vatromet, prije nego što je nastavila.

Novozelanđanka hrvatskih korijena na aktualnoj turneji promovira novi album “Solar Power”, pa je na koncertu otpjevala većinu pjesama s njega, ali i s dva prethodna albuma “Pure Heroine” i “Melodrama”.

„Divno je stajati ovdje i pjevati priče iz mog života“, emotivna je bila Lorde koja je nastup podijelila u tri čina, a na kraju svakog čina se presvlačila i mijenjala izgled pozornice, pametno koristeći stepenice koje su stajale nasred stagea i ekran iza nje. Uigrani bend iza nje mijenjao se iz akustičnog u električni, uigrano je prateći po cijeloj pozornici. 

Lorde u Šibeniku

Lorde u Šibeniku/Valerio Baranović

Lorde je na prvom šibenskom koncertu otpjevala 22 pjesme, a nakon što je službeni dio završila s “Oceanic Feeling”, na bisu je otpjevala dva svoja velika hita – Grammyjem nagrađenu “Royals” i “Team”. Tako je promijenila dosadašnju setlistu, jer je na prethodnim koncertima završavala s drugim pjesmama, a “Team” nije ni izvodila. 

Šibenska Tvrđava svetog Mihovila našla se u društvu legendarnih koncertnih destinacija poput Radio City Music Halla u New Yorku, Shrine Auditorium u LA-u, Roundhouse u Londonu ili Castello di Villafranca u Veroni, budući da Lorde na aktualnoj turneji nastupa sano na najboljim koncertnim pozornicama svijeta. Šibenčani i gosti će večeras ponovno uživati u Lordeinom nastupu, budući da će u Krešimirovom gradu održati još jedan koncert. Predizvođač Marlon Williams počinje u 21, a Lorde točno u 22 sata. 

Lorde u Šibeniku

Lorde u Šibeniku/Valerio Baranović

Moglo bi Vas zanimati