30
stu
2023
Izvještaj

Novo poglavlje karijere

Mudri u Zagrebu predstavio album U traženju

Matej Mudrovčić Mudri

Matej Mudrovčić Mudri /Petar Barišić

share

Mladi kantautor Matej Mudrovčić, poznat kao Mudri, sinoć je u prostoru zagrebačkog kluba Metropolis održao koncertnu promociju svog prvijenca U traženju

Matej Mudrovčić Mudri

Matej Mudrovčić Mudri/Petar Barišić

Osim što su imali priliku čuti pjesme s novog albuma, svi prisutni su ga mogli nabaviti i u interesantnom fizičkom obliku. Naime, umjesto tradicionalnih CD-ova ili vinila, Mudri je svoj album publici ponudio putem USB kartica. Ovakva ideja do sad nije često viđana, a Mudrovčić ovime svojim slušateljima daje odriješene ruke prilikom slušanja te i sam naglašava kako publika album u ovom obliku, tehnički gledano, može i izbrisati.

Mudrog su na pozornici pratili vrhunski glazbenici. Marko Balenović na bubnjevima, Damjan Bakić na klavijaturama, Teo Kolić na električnoj gitari i Borna Ivezić na bas gitari stvorili su glazbenu kulisu koja je cijelu večer zagrijavala atmosferu. Back vokali Tea Mudrovčić i Nika Pastuović prisutne su posebno oduševile kada su se pjevaču pridružile u duetima “Priča o nama” i “Zašto još volim te”.

Matej Mudrovčić Mudri

Matej Mudrovčić Mudri/Petar Barišić

Uz pjesme s novog albuma, uključujući i naslovnu “Tragom”, Mudri i bend izveli su i niz obrada. “Gdje si sad” Zorana Mišića, “Zašto praviš slona od mene” Dine Dvornika te uvodna špica kultne serije Prijatelji – “I’ll Be There for You”, odlično su zvučale u izdanju mladog kantautora. Posebno zanimljiva bila je i izvedba naslovne pjesme iz crtića Leteći medvjedi koja je raznježila ispunjeni Metropolis.

Mudrovčića su došle podržati brojne kolege i prijatelji, a posebni gosti bili su Matija Cvek i Max Hozić koji su mu se pridružili na pozornici.

Album je zamišljen kao glazbeni prikaz putovanja i sazrijevanja mladog glazbenika, od solo svirki, preko prvih suradnji i vlastitih pjesama, pa sve do prvog albuma koji je kruna dosadašnje karijere. Budući da se naslovna pjesma “Tragom” već nalazi među top 40 najemitiranijih, album prvijenac bi za Mudroga mogao označiti ozbiljniji proboj na domaće estradno nebo.

Matej Mudrovčić Mudri

Matej Mudrovčić Mudri/Petar Barišić

 

Moglo bi Vas zanimati