22
tra
2024
Izvještaj

MRAVE BROJIM, MINISTRANTI I PROJEKT

Noć riječkih bendova u Pogonu kulture: Energija i šarm

Noć riječkih bendova

Riječani na pozornici razigrali su Riječan(k)e u publici / Foto: Filip Kovačević

share

U riječkom Pogonu kulture dugo u noć plesalo se uz raznoliku listu koju je donio spoj snaga s riječke scene. Riječki bendovi Ministranti, Mrave brojim i Projekt u večeri riječkih bendova donijeli su spoj iskustva i elana koji je pokrenuo publiku

Noć riječkih bendova

Mrave brojim / Foto: Filip Kovačević

Noć riječkih bendova novi je program Pogona kulture čiji je cilj lokalnim bendovima osigurati platformu za dobre klupske nastupe pred domaćom publikom. U drugom izdanju ove manifestacije nastupili su Ministranti, Mrave brojim i Projekt, koji su se pokazali kao glazbeno versatilan spoj u koncertnoj večeri.

Iako početak koncertne večeri nije obećavao veliku angažiranost publike, brzo je riječka grupa Mrave brojim uspjela razbiti tenziju u prostoru svojom beskonačnom šarmantnošću i humorom, tako da je Klas pozvao ljude bliže prema pozornici.

Nastali 2018. godine, bend nastupa u obliku dua, u trenutačnoj postavi: Zoran Klasić Klas, bivši dugogodišnji član Grča i Leta 3 (vokal i gitara) te Neira Musić (gitara, synth i prateći vokali). Za pozornicom bendu se pridružio i Žorž, fiktivni lik koji se sastoji isključivo od narančastog odijela. Uvijek inovativnim nastupom Mrave brojim u prostor su unijeli psihodeličnu fuziju instrumentala nabijenu svježom dozom narančastog eklekticizma. Ovom prilikom bend je predstavio i novu pjesmu “Petak“ na kojoj im se u studiju na trombonu pridružio Antun (IDEM).

Noć riječkih bendova

Ministranti / Foto: Filip Kovačević

Drugi su pozornicu zauzeli Ministranti koji su se u 2022. godini predstavili albumom Rock je mrtav koji je pokupio pohvale kritike i publike. Bend je nastup otvorio novom pjesmom “Brijem sam“, nakon koje se zaredala klasična lista s albuma Rock je mrtav, uz još pokoji novitet. Iako

isporučuju ništa manje nego uvjerljivu prljavu, garažnu rock svirku Ministranti su se svojim prvijencem profilirali kao glavni kritičari dekadencije rock’n’rolla, autoironično zaključivši da je rock mrtav. Nabrijana energija, stav – sve su to Ministranti potvrdili još jednim nastupom pred riječkom publikom, koji su poprilično učestali.

Zatvaranje večeri prošlo je živo uz perspektivni riječki bend Projekt, koji su prošle godine imali zapamćen nastup upravo u Pogonu kulture kao predgrupa Jonathanu. U pozamašnom sastavu koji se sastoji od bendovske baze i nadogradnje u obliku violine, harmonike, brass sekcije i klavijatura bend je izveo selekciju pjesama koje su odisale pozitivnom energijom i porukom ljubavi, a kraj večeri označila je “Zaustavi vrijeme“.

Noć riječkih bendova

Projekt / Foto: Filip Kovačević

 

Moglo bi Vas zanimati