12
svi
2023
Izvještaj

Papuče na nogama, a čarapa na glavi

Podočnjaci u Vintageu: kutinski sastav uz blisku interakciju s publikom pružio obožavateljima večer za pamćenje

Podočnjaci

Podočnjaci /Filip Bušić

share

Podočnjaci, unikatni trap trojac iz Kutine, koji čine Beachboy19, Sinista Ruky i Nix K, oduševili su svojim nastupom u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Njihov specifičan zvuk privukao je mnoge, što je rezultiralo rasprodanim online kartama, ispunjenim prostorom i nezaboravnim iskustvom.

Prije Podočnjaka publiku je svojim nastupom dobro zagrijao izvođač Dupetronik koji je izveo svoja autorska djela kao što su to primjerice ”Hot Cosby”, ”Takva”, ali i pjesme s EP-ja Ozbiljna glazba. Nije zasigurno nedostajalo smijeha uz interaktivni odnos Dukija s publikom, a highlight njegova nastupa bio je pripremljeni dijalog s Dukijem iz budućnosti koji je nasmijao sve prisutne.

Nakon toga Podočnjaci su stupili na pozornicu i publika ih je s nestrpljenjem dočekala. Nix K je kao i uvijek stisnuo play te otvorio nastup remiksiranom verzijom pjesme ”Nikad nisam” i već se tada moglo osjetiti da nas čeka fantastična večer.

Podočnjaci

Podočnjaci – Nix K/Filip Bušić (arhivska fotografija)

Podočnjaci su izveli svoju tradicionalnu pjesmu za moshpit naziva “Sastanak“, koja je potaknula nekolicinu ljudi da započnu moshpit, što je bilo iznenađujuće s obzirom na manji prostor Vintage Industrial Bara. Publika je uživala u pjesmama s njihova debitantskog albuma Ispod očiju, dok su članovi sastava bacali merch s logom albuma za koji su se brojni otimali i vikali za još. Izveli su i starije singlove kao što su to ”Snađi se” i ”Sadboy” i time pobudili nostalgiju u svima onima koji ih prate od samih početaka. Producent Nix K je u nastup uvrstio par remikseva na koje je bilo gotovo nemoguće ne zaplesati, ali i preuzeo mikrofon na svojem versu u pjesmi ”Lud”.

Posebno je zapamćena izvedba pjesme ”Plava kosa plave oči” koju je pratilo plavo svjetlo. Bilo je vidljivo kako Podočnjaci imaju vjernu publiku s kojom imaju odnos kao da su jedno, a čak su u jednom trenutku pružili mikrofon obožavatelju da otpjeva par stihova. Najavili su nove stvari i time razveselili fanove, te premijerno izveli jednu od njih.

Podočnjaci

Podočnjaci/Filip Bušić (arhivska fotografija)

Osim toga, još jedno iznenađenje svakako je bio nastup 2kitice kojeg čine Iggy Biznis i Džoni Paranoja, s kojima su samo par dana prije samog nastupa objavili glazbeni video za pjesmu ”Umjetnik”. 2kitice su doslovce iskočili iz publike i još više podigli atmosferu nastupivši s izvođačem pajo777. Iggy nas je i dobro pripremio za nadolazeće ljeto svima poznatim hitom ”Idemo na Bol”.

Nakon kratkog performansa, 2kitice su ponovno ustupili pozornicu Podočnjacima koji su nastavili sa svojim setom pjesama. Reperski duh Beachboya19 i visoko otpjevane note Siniste, dok sve to u pozadini miksa i vodi Nix K, savršen je pogodak koji ni ovaj put nije razočarao.

Prostor Vintagea činio se idealnim za njih jer je omogućio Podočnjacima da se još više povežu sa svojom publikom i da tako stvore jedinstveno iskustvo za sve prisutne. Premda su nastup trebali završiti ranije, bend je ostao duže te izveo neke pjesme i više puta kojih kao da se publika nije mogla zasititi.

Za kraj, ponovno su izveli svoj hit singl ”Papuče” s gostima izvođačima, čime su dodali posebnu čar i osjećaj zajedništva. Bez sumnje, Podočnjaci su uspjeli rasplesati i oduševiti publiku, a čak bi se moglo reći i da su uspjeli sve izuti iz cipela – odnosno papuča.

 

Moglo bi Vas zanimati