15
stu
2023
Izvještaj

Zorica Kondža u Lisinskom

Najveća kulerica među glazbenim divama i nakon 35 godina osvaja energijom

Zorica Kondža u Lisinskom

Zorica Kondža u Lisinskom /Tomislav Jagar

share

Zorica Kondža u ponedjeljak je, drugu večer zaredom, ispunila Lisinski koncertom nazvanim Dovoljna je ljubav.

Zorica Kondža u Lisinskom

Zorica Kondža u Lisinskom/Tomsilav Jagar

U gotovo tri sata nastupa publika je uživala u presjeku desetljećima duge karijere.

Izlazak na pozornicu jedne od najvećih diva domaće glazbe najavio je dobro poznati glas voditelja Duška Ćurlića, a večer je započela upravo pjesmom “Dovoljna je ljubav“ po kojoj je i nazvala dva nastupa u Zagrebu.

Cijelu večer nizali su se hitovi iz bogate karijere koja traje već više od 35 godina. Iako je riječ o solističkom koncertu, Kondža svojim skromnim pristupom nije željela ukrasti svu pažnju. Tijekom cijele večeri kroz priču je uključivala supruga Joška Banova koji ju je pratio na klavijaturama, Antu Gelu na gitari i sve ostale glazbenike s kojima je dijelila pozornicu.

Zorica Kondža u Lisinskom

Zorica Kondža u Lisinskom/Tomislav Jagar

Svoju zagrebačku publiku razveselila je i zaista brojnim gostima. Prvo joj se na pozornici pridružio Cambi. te su skupa izveli “Do posljednjeg daha“, pjesmu koju Zorica u originalu pjeva u duetu s Nenom Belanom. Nakon toga Cambi. je samostalno izveo svoj hit “Zaljubljen“. “Sreća je tamo gdje si ti“ otpjevala je s Teom Brajčićem, inače njezinim back vokalom.

Slijedeći gost bio je solist klape Rišpet – Ivo Amulić. Zajedno su otpjevali “Pružimo nam šansu“, a dok je pjevačica u backstageu mijenjala odjevnu kombinaciju, Bračanin je publiku počastio izvedbom starog hita “Nasloni glavu na moje rame.“ Pioniri domaće glazbe ovim zajedničkim nastupom zaslužili su pohvale za energiju koja je i dalje zarazna, a na kojoj bi im pozavidjela i većina mlađih kolega.

Zorica Kondža u Lisinskom

Zorica Kondža u Lisinskom/Tomislav Jagar

Zorici se posljednji na pozornici pridružio Jacques Houdek. Uz njihov duet „Jubavi svitlo“ izveli posebno emotivnu „Ti si moj san“, koju je splitska pjevačica izvorno otpjevala s Oliverom Dragojevićem. Lisinski se posebno nasmijao na Jacquesovu imitaciju Josipe Lisak i Alke Vuice koju je zgodno ukomponirao između pjesama.

Sama Zorica cijeli koncert pretvorila je u zaokruženu priču kroz brojne anegdote i dosjetke iz svakodnevnog života. “Zar je voljeti grijeh“, “More“, “Daj mi sunce“ i ostale uspješnice publika je pjevala u glas.

Zorica Kondža u Lisinskom

Zorica Kondža u Lisinskom/Tomislav Jagar

Za kraj je izvela dvije pjesme kojima je zapečatila titulu glazbene dive – “Vilo moja“ Vinka Coce te “Simply the Best“ Tine Turner. Njima je još jednom pokazala glasovne sposobnosti kojima malo koji vokal na domaćoj estradi može parirati.

Uz izvanserijski vokal, Kondžu i dalje krasi nevjerojatna živahnost. Scenom i dalje savršeno vlada, a lakoća s kojom izvodi najteže dionice pomalo je bahata. Sve to samo potvrđuje ono što je i sama pjevačica nebrojeno puta naglasila – u tijelu ove dive zapravo živi rock pjevačica.

Moglo bi Vas zanimati