10
lip
2021
Čitaj

Kandžijina maturalna zabava u Vintageu - nostalgično prisjećanje koncertnog ludila

Kandzija

Kandzija Hrvoje Baudoin

share

Patetično je već govoriti „napokon normalan koncert”, jer se ta uzrečica ovih dana vrlo intenzivno i često u lažno-buntovničkom smislu spominje. No, činjenica jest da smo sinoć na parkingu Vintage Industrial Bara zaista imali normalan koncert, nakon gotovo osam mjeseci, a za to je bio zaslužan dobar domaćin na slavonski način – Kandžija.

Osim što nam je donijela distancu, maske, mjerenja temperature, potpisivanje raznih privola i davanje osobnih podataka na ulazima, pandemija je na neki način, barem sada kada se stvari opet pokreću, omogućila da uživamo u kreativnim koncertnim rješenjima, koja imaju posebnu draž. Tako je koncert bio „postavljen“ na parking Vintage Industrial Bara, kao jedan dobar, kvartovski događaj koji je okupio najbližu ekipu, spremnu i iskreno raspoloženu za dobar provod. Niska pozornica i iznimno loše ozvučenje (odnosno iznimno tiho) nisu nimalo pokvarili zabavu koja je baš svakom posjetitelju izmamila veliki osmijeh na lice.

Srculence je cijelo vrijeme skakutalo od sreće, jer je sve djelovalo nekako prirodno i ležerno, opušteno, bez suzdržavanja ili straha bilo koje vrste. Naravno, uz veliku dozu ironičnih šala i pošalica glavnog aktera večeri čija je zarazna energija bila presudan faktor zbog kojeg će se o ovom događaju pričati još niz godina.

Sada krećemo ispočetka, vraćamo se tamo gdje smo stali te uz odličan ritam benda, uistinu nije bilo prepreka zabavi uz njegove najveće hitove.

Stolovi i ljudi okupljeni oko njih Kandžiji su bila glavna inspiracija za monologe među pjesmama, kojima je još više podigao atmosferu. Tako je, naime, odlučio da ovaj koncert bude proslava 10. godišnjice mature i to negdje u Švicarskoj, jer, kako se prisjetio tamošnjeg nastupa, i tamo je bilo rezervacija stolova i sličnih procedura na koje ovdašnji alternativni glazbenici i publika uistinu nisu navikli, a jasno je na kakvim događajima je to uobičajeno. Organizirao je i prigodnu tombolu u kojoj je svaki posjetitelj mogao okušati svoju sreću odabira stajaćeg mjesta, kako bi lokalna zabava bila dostojanstvena i kompletna. Slao je i video poruku Toxari koji je odselio u Irsku, da se pohvali kako je napokon na pozornici pred publikom.

Njegova karizma i šarm naprosto su neodoljivi, a upravo je koncert u Boogaloou bio jedan od posljednjih koje smo mogli pogledati u proljeće te tragične 2020. godine. Sada krećemo ispočetka, vraćamo se tamo gdje smo stali te uz odličan ritam benda, uistinu nije bilo prepreka zabavi uz njegove najveće hitove. Bilo je jasno kako se i novi album poprilično dobro ulovio među publikom, posebice singlovi „Magična butra“, „Državna sisa“, „Seljak“ i „Rokatiki“ koji su rame uz rame izazvali jednaku euforiju kao i „Đuro“, „Jelena“, „Kruva Masti Paprike“ te ostale izvedene te večeri.

Ovo je provjerena glazbena formacija s kojom je uvijek dobro i ugodno sresti se uživo, a sinoć, uz uistinu posebnu euforiju, sreću i entuzijazam.

Samo opušteno. Poludi, narode. Idemo dalje.

 

Izvor: www.sound-report.com
Autor fotografije: Hrvoje Baudoin

Moglo bi Vas zanimati