26
velj
2024
Priče

Rim Tim Tagi Dim

Najbolji trenuci Dore 2024.

Dora 2024 - najbolji trenuci

share

Dora je ove godine u dvije polufinalne večeri i jednoj finalnalnoj večeri nije bila nimalo jednostavan zadatak za dvadeset i četiri izvođača koji su se borili za svoje mjesto na Eurosongu

Neke trenutke ovogodišnje Dore pamtit ćemo zauvijek, bilo kao viralne videe ili kao zanimljive performanse. Za vas smo izdvojili nekoliko uistinu dobrih trenutaka po kojima ćemo pamtiti Doru 2024.

Pavel – “Do mjeseca”

Blistavu izvedba prepunu šljokica i pozitivne energije na pozornicu Dore donijela je grupa Pavel te prizvala zvukove ABBE iz zlatnih dana. Iako možda nije bilo dovoljno za pobjedu, pokazali su zašto već godinama oduševljavaju na sceni bogatim instrumentalima i odličnim tekstovima, uvijek plešući negdje na granici između arta i popa.

 

Lara Demarin – “Ne vjerujem ti”

Lara Demarin donijela je na pozornicu izvrstan performans te pokazala svoje vokalne sposobnosti. Urbana kombinacija rapa i popa podsjetila nas je na najbolja vremena E.T.-a, Divasica i Nine Badrić – daje li Larina pjesma znak da se ta nekoć dobitna kombinacija vraća u modu?

 

Let 3 – “Babaroga”

Kraljica dobra pobijedila je zlo i oslobodila Let 3 od zločestih pilića. Umor od višednevne torture bio je vidljiv na licu Mrleta i Prlje dok je ostatak benda još uvijek na nepoznatoj lokaciji zadržan u kavezima. Trenutak o kojem se priča, onaj u kojem su se na pozornici pojavili pilići i Severina zasigurno će nam još dugo ostati užaren u sjećanju. Inače, čini se da se na neki način radi o “vraćanju usluge” s obzirom na to da se ekipa iz benda pojavila u Severininom spotu za pjesmu “Moja štikla”.

 

Damir Kedžo – “Voljena ženo”

Jedan od rijetkih koji je uistinu oduševio besprijekornom vokalnom izvedbom, ali kojeg nažalost i dalje prati prokletstvo Eurosonga. Unatoč uvjerljivom nastupu, Kedžo ni ove godine neće predstavljati Hrvatsku, čime je rana iz 2020. godine vrlo vjerojatno još jednom otvorena.

 

Baby Lasagna – “Rim Tim Tagi Dim”

Zaista nevjerojatan splet okolnosti transformirao je unutar samo nekoliko mjeseci Baby Lasagnu iz potpunog anonimusa u jedno od najpoznatijih imena u Hrvatskoj. 247 bodova publike dovoljno govori o tome koliko je uvjerljivo pomeo ovogodišnju Doru – i nije bez razloga. Za nekoga tko je do sada nastupao uglavnom na terasama hotela i u manjim klubovima, prirediti onakav spektakularan nastup s plesačima, vatrom i zarazno agresivnom energijom je stvarno čudo. Svaka čast!

 

Marcela – “Gasoline”

Nastup dostojan pozornice Eurosonga – koreografija, scenografija i kostimografije izvrsno prate pjesmu koju je Marcela energično i pravilno donijela.

 

Vinko Ćemeraš – “Lying Eyes”

Unatoč tome što pjesma po mnogima nije ono što “standardno prolazi na Eurosongu”, Vinko se pokazao kao jedan od miljenika publike i zauzeo drugo mjesto. Strašna emocija u glasu je karakteristika po kojoj smo ga već navikli prepoznavati, a iskustvo koje je stekao u showu “The Voice” zasigurno mu je pomoglo da samouvjereno gospodari i ovom pozornicom. Možda nije pobijedio, ali se pokazao u najboljem mogućem svjetlu.

Moglo bi Vas zanimati