24
srp
2023
Priče

Zaštitni znak koprivničkog RockLive Festivala

RockLive radio ponosno predstavlja: Dan Općine Živi Rok

RockLive benzinska postaja

RockLive benzinska postaja

share

Svaki glazbeni festival ima svog dragulja koji ga čini drugačijim te ga iz standardnog defilea nastupa domaćih velikana pretvara u jedinstven doživljaj kojem se posjetitelji rado vraćaju.

Bilo da se radi o manjim pozornicama i njihovim jedinstvenim programima ili posebnim atrakcijama, ovi segmenti postaju svojevrsne maskote festivala i sinonim za najbolji provod do ranih jutarnjih sati.

RockLive radio - pusti otok

RockLive radio: pusti otok/privatna arhiva

Koprivnički RockLive Festival za ovu je godinu pripremio tri dana iznimnog programa koji predvode Urban&4, Psihomodo pop, Kuku$, Brkovi, Jonathan, a na bogatom lineupu pridružila su im se još mnogobrojna značajna imena regionalne glazbene scene. Kada glazba s glavne pozornice utihne, počinje RockLive Radio.

Što se na ovoj pozornici događa, teško je reći i precizno definirati, moguće je jedino potvrditi da emitiranje utihne nakon što se dovoljno razdani kako bi svi posjetitelji mogli otići na zasluženi počinak. Za cjelonoćni guilty pleasure tretman koji ćete još dugo prepričavati zaslužni su Ivan i Ivan, Grobenski i Gundić, dva prijatelja iz djetinjstva (danas često, kako su nam otkrili, i neprijatelja) ujedinjeni u jednom cilju – pružanju najluđeg provoda s često prisutnim elementima nadrealnog.

RockLive radio - epidemiološki stožer

RockLive radio: epidemiološki stožer/privatna arhiva

„RockLive Radio je sve ono što svi vole, ali se srame priznati“, rekli su nam Ivan&Ivan, glazbeni i programski urednici odnosno umjetnički direktori RockLive radija. Nastao je, objašnjavaju, prije dvanaest godina jer su shvatili da je jednostavnije sudjelovati nego platiti kartu, a tako se još i bolje zabaviti, nego svi ostali koji su došli na festival.

Žanrovskog usmjerenja ili ograničenja nemaju, stoga se s njihove pozornice može čuti glazba „sva koja postoji“, a poznavajući glazbeni ukus oba Ivana, radi se o rasponu od The Velvet Undergrounda, Toma Waitsa i Nicka Cavea do Mije Dimšić, Vesne Pisarović i grupe ET.

RockLive radio - epidemiološki stožer

RockLive radio: epidemiološki stožer/privatna arhiva

Poprilično apokaliptično ili apokalipsikčno, prema nazivu aktualnog albuma jednog od dva kuratora, ove godine nominiranog i za glazbenu nagradu Porin.

Festivalska je publika prepoznala njihovu viziju u trenutku kad su „počeli besplatno dijeliti neograničene količine najgore rakije zamislive čovječanstvu”, govore nam, te su od tada i službeno zaštitni znak RockLive festivala.

Ove godine pripremaju poseban program: „Imat ćemo proslavu Dana Općine Živi Rok. Uz svečanu sjednicu (na kojoj će se prikazati i promotivni film općine), općinsku manifestaciju i zabavu organizirat ćemo i razne zabavne igre, otvorenje nekih radova, izbor za novog načelnika općine. Uglavnom, sve ono što jedna prava općina na svoj svečani dan mora imati.“ Poseban će fokus, dodaju, i ove godine biti isključivo na rakiji.

RockLive

Konj posjetio RockLive radio/privatna arhiva

Da nema RockLive radija, ne bi bilo ni festivala, samouvjereno će, premda tjedan dana prije festivala s pripremama još uvijek nisu počeli. Kasne, po običaju, no bez obzira na to, pripremni ritual i ove godine neće izostati:

„Nekoliko se puta nađemo kod mene i ne napravimo ništa do ranih jutarnjih sati, nakon čega Gundić ode doma, a ja odem spavati. Osim toga se i svako toliko posvadimo na smrt i raskinemo prijateljske te poslovne odnose, a onda se pomirimo, nađemo na festivalu, ne spavamo tri dana i sve svojevoljno ponovimo i sljedeće godine“, kaže Ivan Grobenski, ove godine zreliji, s iskustvom nominacije za glazbenu nagradu Porin, ali i, otkriva, susreta s jednim konjem u ranim jutarnjim satima koji je, na sebi svojstven način, dao svoj doprinos RockLive radiju, što ističe kao najluđu festivalsku anegdotu.

RockLive benzinska postaja

RockLive radio: benzinska postaja/privatna arhiva

Za sam kraj, usporedili su RockLive radio s Exitovom Dance Arenom, za koju kažu da je „je mala, civilizirana, zapadnoeuropska beba naspram RockLive Radija“ te mu prorekli blistavu budućnost, „toliko sjajnu da vam je potrebna maska za varenje, ne biste li u nju mogli i pogledati.“

RockLive festival kreće već u četvrtak, 27. srpnja, kada nastupaju Kal’s Penny, Tidal Pull, Bore Balboa, Mortal Kombat i Brkovi. Nastavlja se u petak, 28. srpnja, kada na pozornicu stižu Dead Dog Summer, SloanOff, Šarena pojava, Jonathan, Psihomodo pop i Edo Maajka te završava u subotu, 29. srpnja, s nastupima Hrmulje, OSA-e, Cold Snapa, Kuku$a, Urbana i četvorke te Mašinka. Nakon ovih glazbenih velikana, svake festivalske večeri do ranih jutarnjih sati, ne zaboravite navratiti u program RockLive Radija.

RockLive radio - pusti otok

RockLive radio: pusti otok/privatna arhiva

Svi koji u Koprivnicu dolaze iz udaljenijih mjesta imaju mogućnost ostvariti popust od 40% na povratne karte za vlak te tako značajno uštedjeti na putu do RockLive Festivala.

Ulaznice su u prodaji, a možete ih kupiti putem sustava Entrio ili na Entrio prodajnim mjestima.

Cijena festivalske ulaznice je 27€ i takva će biti do 26. srpnja.

Cijena festivalske ulaznice na dan održavanja iznosit će 32€, dok će isključivo na blagajni festivala biti moguće kupiti i pojedinačno dnevne ulaznice svakog dana festivala. Cijene dnevnih ulaznica iznosit će 15€ za svaki dan festivala.

RockLive radio

Jutro na RockLive radiju/privatna arhiva

Moglo bi Vas zanimati