24 - 25
stu
Zagreb
MSU

10. Međunarodna Autorska Kreativna Konferencija

Zagreb | MSU

24 - 25.11.2022

10. Međunarodna Autorska Kreativna Konferencija

unnamed (8)

share

Deseto po redu izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK, 24. i 25. studenoga u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb gleda u budućnost…

Kakva je glazba i glazbena industrija 2032. godine? Tko drži vrh domaće top liste, a tko je broj 1 na Billboardu za Hrvatsku i regiju? Kako izgledaju odlasci na koncerte, na koji način konzumiramo glazbu i kako otkrivamo nove autore i izvođače? Živi li se konačno (bolje) od glazbe i koliko ona vrijedi? Kako se ostvarivanje autorskog i srodnih prava prilagodilo stalnim promjenama na digitalnom tržištu? Slavi li Hrvatska pobjedu na Eurosongu ili je već nekoliko godina unatrag od te 2032. zadovoljna plasmanom u sam vrh najvećeg međunarodnog glazbenog događanja?!

Pod motom „2032. – Budućnost kreativnosti“, 10. MAKK najavljuje i predstavlja glazbeni svijet deset godina od danas, od novih izazova kulturnih i kreativnih industrija do kreativnih pojedinaca i inicijativa koje će obilježiti godine pred nama.

U organizaciji stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo, MAKK će ugostiti priznata i slavna imena iz svijeta glazbe, kulture, tehnologije i medija, iz Hrvatske i inozemstva. Panel radionice i predavanja uključuju teme glazbenog streaminga i raspodjele digitalnog kolača, izvoza domaće glazbe, zvijezda iz 2032. te poseban blok posvećen Eurosongu.

Ovogodišnji će MAKK, također u organizaciji HDS ZAMP-a, ugostiti i posebne radionice namijenjene autorima i glazbenicima.

Sljedeći događaj

24
stu
Slatina
Glazbena škola Milka Kelemena
Filip Pavić Quartet