29
srp
Split
Podrumi

11. Ljetne čari klasične glazbe - Trio Neoclassico

Split | Podrumi

29 .2022

11. Ljetne čari klasične glazbe - Trio Neoclassico

pozivnica

share

Ljetne čari klasične glazbe u podrumima Dioklecijanove palače dugogodišnji su ljetni festival Glazbene mladeži Split, koji je postepeno prerastao u važan kulturni događaj u gradu Splitu. Želja nam je bila upotpuniti koncertnu i kulturnu ponudu grada Splita u ljetnim mjesecima te građanima i njihovim gostima pružiti vrhunske glazbene doživljaje u ambijentalnim prostorima u srcu Splita.

Trio Neoclassico je plod dugogodišnje suradnje tri akademske glazbenice, Lovorke Begović na harfi, Marije Bašić Markotić na flauti i Ivane Kenk Kalebić na mandolini. Surađivale su i često nastupale na splitskoj glazbenoj sceni kako u mandolinskom orkestru Sanctus Domnio, tako i u raznim komornim sastavima. Upravo ta interesantna kombinacija instrumenata koji se izvrsno upotpunjuju dovela je do ideje da se osnuje trio koji će poticati skladatelje da pišu za ovakav neuobičajeni sastav.
Trio je osnovan 2020. god. I prvi put se predstavio na Zagreb Harp festivalu. Održao je i nekoliko koncerata u Splitu, na festivalu Mandolina Comesa u Komiži (otok Vis), te na festivalu Mandolino DiVino u Breganze (Italija).

Na repertoaru se najčešće nalaze skladbe hrvatskih skladatelja.

Sljedeći događaj

29
srp
Zagreb
Klovićevi Dvori
Roby Lakatos Ensemble