20 - 23
srp
Šibenik
Martinska

21. Seasplash Festival

Šibenik | Martinska

20 - 23.07.2023

21. Seasplash Festival

315199190_657822182471187_546429368823006617_n

share

Posljednji Seasplash festival, #TwentyOneTheLastOne
Došao je i taj trenutak. Krug je zatvoren, i život ide dalje.
Kao i posljednjih nekoliko godina, posljednje izdanje Seasplash festivala održati će se od 20. do 23. srpnja na lokaciji Martinske u Šibeniku, jednoj od rijetkih, ako ne i jedinoj festivalskoj destinaciji unutar Unesco buffer zone, te u zaštićenom prirodnom krajoliku šibenskog kanala.

Koncert i party nultog dana odvija se u srijedu, 19. srpnja, na jednoj od najljepših otvorenih pozornica uopće, na Tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku, nastupa cijenjeni Iration Steppas nakon čega se party seli na Martinsku. Četiri festivalska dana predvode jaka svjetska imena, na MainSplash pozornicu dolaze Channel One, Zion Train, Headmix i Pitch Black.

Paddy Free, polovica Pitch Blacka, jedan je od najcjenjenijih elektroničkih glazbenika u Novom Zelandu, osim u sklopu tog cijenjenog dua, nastupat će sa svojim solo setom. Subsistence Soundsystem – King Cone & DJ Diaz – neizostavni su dio austrijske scene, a već godinama su poznati i na Jadranu. Vraćaju nam se i mađarski majstori svjetlosnog zanata, LuMenArtist, i ovog puta će svojim svjetlosnim zrakama prošarati festivalsku lokaciju. DMT, odnosno David Tešić, aktivan je na glazbenoj sceni od 1999., iako preferira glazbene žanrove kao što su dubstep, trap, electro, UK bass i breakbeat, povremeno ga nostalgija ponese pa zavrti koju hip-hop stvar. Rasta Altitude Sound aka Keso Selecta je reggae, dubwise, drum’n’bass i dancehall selektor koji trenutno živi u Zagrebu. Little Vex je multiinstrumentalist, MC, selektor, te prvenstveno veliki zaljubljenik u reggae i dub glazbu. Šibenski DJ sve modernijeg zvuka Grumen.

Dr.Obi kroz proteklih 17 godina stekao je profesionalno iskustvo kao DJ, ton majstor, tehničar, producent i voditelj tehnike. Član je više bendova i raznh projekata iz regije. Suosnivač je nezavisne digitalne etikete Amplifyah Music. DJ AMA kaže da nakon što je savladao tehniku beatmatching-a i upoznao Hardgroove tehno, ostao je s njim do danas u sretnoj vezi. Miki Delay za Seasplash sprema analognu avanturu u obliku roots rockers old school dub produkcija iz pred digitalnog doba. Klaun Krumpir (Cara De Papa) dolazi iz daleke Venezuele sa svojom komičnom i žonglerskom predstavom “Caribbean flow”! Borna Vajdić a.k.a. Quis Ignis, najpoznatiji je po najvećim vatrama i paljenu cigareta hrabrim volonterima

Sljedeći događaj