08
ruj
Zagreb
Klovićevi Dvori

Mariachi los Caballeros

Zagreb | Klovićevi Dvori

08. 09. 2022 | 20:00

Mariachi los Caballeros

2e8bf6f45fb2b01f7bc63e367c45fa81_L

share

PROGRAM:

Ivan Androić – Deda, vihuela; Milko Jovetić, guitarrón; Adrijan Humaan, gitara; Hrvoje Cicvarić – Micko, gitara; Leonel Salazar, vihuela; Krešimir Fabijanić, truba; Franjo Vinković, truba; Petar Haluza, violina; Tomislav Vitković, violina; Ivan Zovko, violina

Poznatu i vrlo rasprostranjenu uzrečicu prema kojoj samo jedan pojam navodi na pomisao o Meksiku više od tequile, a to je mariachi, ne valja shvatiti tek kao neizbježan citat iz površnog turističkog vodiča kroz folklor ove velike zemlje južno od rijeke Rio Grande. “Žive boje mariachija, njegove svjetle, jasne, duboke i skladne melodije sjedinjuju se kako bi otkrile srce i dušu Meksika”, zapisala je Sylvia González u knjizi “Mexico: The Meeting of Two Cultures”, pokazujući da se ni definicija stručnjaka ponekad ne može udaljiti od popularne predodžbe o najprepoznatljivijem meksičkom glazbenom proizvodu.

Slično razmišlja i Ivan Androić, pjevač i utemeljitelj zagrebačkog mariachi sastava “Los Caballeros”: “Pojam mariachi u meni budi vizualnu dimenziju koja je šira od glazbene. To je slika arene, pijeska, bikova, ljudi, mirisa…”.

Cijena ulaznice: 110,00 kn

U slučaju kiše koncert se održati 09.09. u 20:30!

Sljedeći događaj

09
ruj
ZAGREB I OKOLICA
Gupčev Kraj
Prljavo Kazalište