01 srp - 26 kol
Rijeka
Kastav

31. Kastafsko Kulturno Leto

Rijeka | Kastav

01 .07 - 26.08 .2022

31. Kastafsko Kulturno Leto

KKL31-vizual

share

33 različita programa, koncerti, izložbe, dramski programi, likovne izložbe i radionice, uz 17 zemalja sudionica sa četiri kontinenta i preko 450 umjetnica i umjetnika sve je to dio 31. izdanja tradicionalnog ljetnog festivala pod nazivom „Kastafskog kulturnog leta“.

Pod geslom ‘Vavek po isten slede’, a na tragu uspješnih trideset godina postojanja, i ovoga je puta organiziran kulturni program, koji će oživjeti živopisne kutke Grada Kastva.

Dakle, u srpnju i kolovozu posjetitelje očekuju brojni dramski, glazbeni, izložbeni i dječji programi od kojih će mnogi, kako kažu iz organizacije festivala, postati ‘sentimentalni suveniri’ ovoga ljeta. Stara gradska jezgra ponovo će oživjeti kroz druženja u okviru programa Ritam dvorišta, a ne treba izostaviti ni popularne partnerske programe – Dječji pjevački festival Kastafski glasi 2022.Jerry Ricks Blues Festival18. ČAnsonfest – Kastav 2022., kao ni ovogodišnji Festival gitare.

Izložbena sezona – Kastav 2022., pripremljena u suradnji s dugogodišnjim istaknutim hrvatskim karikaturistom i galeristom, od prošle godine i počasnim građaninom Grada Kastva, Igorom Brešanom, započela je već u travnju monografskom izložbom Fulvia Juričića, nastavljena izložbom Saše Jantoleka “Šetnja Kastvom”, a do 10.lipnja u Galeriji Trojica u crkvi Sv. Trojice u Kastvu možete razgledati izložbu “Tragovi prošlostiŽeljana Pavića.Više informacija pronađite na službenim facebook stranicama.

Svakako treba istaknuti i naglasiti međunarodno obilježje 31. Kastafskog kulturnog leta. O tome svjedoči ukupan broj od 17 zemalja sudionika (Albanija, Armenija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Gvineja, Hrvatska, Italija, Izrael, Mađarska, Maroko, Sjedinjene Američke Države, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Slovenija, Srbija,  Španjolska,  i Velika Britanija) sa četiri kontinenta (Afrika, Azija, Europa i Sjeverna Amerika). Treba spomenuti i preko 450 umjetnica i umjetnika koji će svojim predanim izvedbama publici, i svima onima koji će po prvi puta pohoditi Kastav, pružiti mogućnost da joj vrijeme koje je pred nama učine ljepšim i slobodnijim od onoga što stvarnost oko nas trenutno nudi.” Najavio je manifestaciju  Saša Matovina, predsjednik KKKL-a.

Programsku knjižicu 31.Kastafskog kulturnog leta pogledajte na ovoj poveznici

Od 31.svibnja već su ponuđene ulaznice za neke programe KKL-a, a od 10. lipnja ulaznice za sve preostale programe dostupne su u pretprodaji.

Sljedeći događaj

01 - 02
srp
SREDIŠNJA I SJEVERNA HRVATSKA
Duga Resa
14. Kunstbunker Music & Art Festival