23
ožu
Čakovec
Centar za kulturu Čakovec

Zagrebački kvartet saksofona

Čakovec | Centar za kulturu Čakovec

23. 03. 2023 | 20:00

Zagrebački kvartet saksofona

ZAGREBACKI KVARTET SAKSOFONA (1)

share

Zagrebački kvartet saksofona:

Dragan Sremec – sopran saksofon; Goran Merčep, profesor komorne glazbe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu – alt saksofon; Saša Nestorović, profesor komorne glazbe i jazza na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i glazbeni voditelj Big Banda HRT-a – tenor saksofon i Matjaž Drevenšek, profesor saksofona i prodekan na Akademiji za glazbu Sveučilišta u Ljubljani – bariton saksofon.

Zagrebački kvartet saksofona je dosad nastupao po čitavoj Europi, u Aziji te Južnoj i Srednjoj Americi. Nerijetko su članovi kvarteta nastupali i kao solisti s orkestrima u Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj, SAD-u i Hong Kongu i na mnogim svjetskim festivalima. Brojni domaći i inozemni skladatelji posvetili su im više od 50 skladbi. Kvartet je snimao za HRT, ÖRF, RTL, RTV Slovenije, Radio France, Radio Spain, WDR, te izdao 15 CD-a (u Hrvatskoj, Sloveniji i SAD-u), koji su osvojili sedam Porina.

Na programu će se naći za svakoga ponešto: od Haydna, preko hrvatskih i svjetskih skladatelja, pa sve do jazza.
Na tribini Čakovec četvrtkom 23. ožujka 2023. u 20 sati, u dvorani Zrinski/Scheier gostovat će poznati Zagrebački kvartet saksofona. Diplomanti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu iz klase prof. Josipa Nochta kvartet su osnovali 1989. i on u istom sastavu djeluje još i danas: Dragan Sremec, profesor saksofona i bivši prodekan tskih i svjetskih suvremenih skladatelja pa sve do jazza.

Sljedeći događaj