23
ožu
Zagreb
Centar za kulturu Novi Zagreb

Koncert klasične glazbe: Duo Rucner - Jembrišak

Zagreb | Centar za kulturu Novi Zagreb

23. 03. 2023 | 20:00

Koncert klasične glazbe: Duo Rucner - Jembrišak

rsz_1gle_7852

share

Centar za kulturu Novi Zagreb najavljuje Koncert klasične glazbe: Duo Rucner – Jembrišak, u sklopu podija za klasiku i ovogodišnjeg ciklusa pod nazivom „Novi val klasike“.

Centar za kulturu Novi Zagreb nastavlja s koncertima klasične glazbe i posjetiteljima predstavlja ciklus „Novi val klasike“ u sklopu dugogodišnjeg podija za klasiku unutar redovite djelatnosti Centra. Vođeni željom da promoviraju klasičnu glazbu i skladatelje, inozemne, ali i skladatelje s naših prostora, osmislili su program „Novi val klasike“ gdje će posjetitelji Centra za kulturu Novi Zagreb ove godine imati priliku uživati u odličnom glazbenom programu umjetnika mlađe generacije gdje će se, između ostalih, naći i odabrana djela hrvatskih skladatelja.

Duo Rucner – Jembrišak će na ovom koncertu odati svojevrsnu počast nekima od hrvatskih autora čija će djela ovom prigodom izvoditi. Tako će se naći i dvije kompozicije Marijana Mlakara (koji je ove godine proslavio 90. rođendan) te koje su posebno skladane za njihov sastav. Važno je napomenuti da je jedna od njih skladana na temu Turske melodije, te će duo Rucner – Jembrišak njenu izvedbu posvetiti svim stradalima u potresu koji se nažalost nedavno dogodio u toj prekrasnoj zemlji.
Također, 5. ožujka 2023. obilježava se 100. obljetnica smrti Dore Pejačević, ujedno i prve hrvatske (ženske) skladateljice. Tom će prigodom na koncertu biti odsvirana i jedna njezina skladba.

PROGRAM:
Kao lijepi san, tradicionalna

Franjo Krežma:
Album
Noć na Savi

Astor Piazzolla:
Oblivion
Chiquilin de Bachin

Dora Pejačević:
Canzonetta

Camille Saint-Saëns:
Karneval životinja
13. Labud

Marijan Makar:
Zagrebački napjevi

Rudolf Matz:
Elegija

Marijan Makar:
Čoček, skladano na temu tradicionalne turske melodije

Sljedeći događaj

23
ožu
Čakovec
Centar za kulturu Čakovec
Zagrebački kvartet saksofona