05
srp
Zagreb
Vintage Industrial Bar

Vintage Trouble

Zagreb | Vintage Industrial Bar

05. 07. 2023 | 20:00

Vintage Trouble

339759594_255293923603491_1968086565301504505_n

share

Četvorka iz Los Angelesa osvojila je publiku diljem svijeta sa svojom glazbom koja je ukorijenjena u klasičnom soulu, bluesu i rocku iz 50-ih i 60-ih, a poznati su po sjajnim nastupima uživo, kao i fuziji retro izričaja s modernim prizvukom. BBC Radio 6 ih je prozvao nasljednicima rhythm & bluesa, New York Times njihov zvuk opisuje kao moderni odgovor na glazbu Otisa Reddinga, a Yahoo! kaže da zvuče kao da je James Brown glavni vokalist Led Zeppelina.

Vintage Trouble su otvarali turneje i stadionske nastupe za imena kao što su Rolling Stones, AC/DC, The Who, Bon Jovi, Paloma Faith ili Dave Matthews Band dok istovremeno rasprodaju samostalne koncerte diljem svijeta i nastupaju na najvećim festivalima poput Glastonburyja.

Sve je počelo u Hollywoodu 2010. godine kada su se okupili pjevač Ty Taylor, gitarist Nalle Colt, basist Rick Barrio Dill i bubnjar Richard Danielson. Pokušavajući rekreirati soul glazbu, originalnu esenciju tog pokreta i tehnike snimanja, bend je objavio debi album “The Bomb Shelter Sessions” koji je sadržavao singlove poput “Gracefully”, “Nancy Lee”, “Still & Always Will” i “Blues Hand Me Down”.

Zauzeli su 1. mjesto najprodavanijeg R&B albuma i 2. mjesto najprodavanijeg rock albuma na Amazon UK, a osigurali i mjesto među najprodavanijim albumima na iTunes platformi, završivši ispred izvođača kao što je Rihanna. Uslijedio je “The Swing House Acoustic Sessions” iz 2014. kao i “1 Hopeful Rd.” kojeg je bend godinu dana kasnije objavio za Blue Note Records i producirao ga je legendarni dobitnik Grammyja Don Was, a posljedni u nizu albuma je “Juke Joint Gems” iz 2021 .

Vintage Trouble spajaju blues, soul i rock’n’roll nabijen gitarskim riffovima s intenzivnim nastupima uživo koji se moraju doživjeti, a u Zagreb dolaze u sklopu europske turneje koja ih 5. srpnja dovodi u Vintage Industrial Bar.

Ulaznice kreću u prodaju u četvrtak 6. travnja u 10:00 po cijeni od 18 eura. Od 1. svibnja za ulaznicu će trebati izdvojiti 20 eura, dok će na dan koncerta koštati 23 eura. Ulaznice se mogu pronaći u Dirty Old Shopu, Rockmarku, svim Eventim prodajnim mjesta, kao i na Eventim.hr.

Sljedeći događaj

05
srp
Zagreb
Klub Močvara
Alpacas Collective