09
velj
Zagreb
Peti Kupe

A Night with Fri (aka Frajman), Kiki, M.I.L.E. @ Peti Kupe

Zagreb | Peti Kupe

09. 02. 2024 | 23:00

A Night with Fri (aka Frajman), Kiki, M.I.L.E. @ Peti Kupe

A Night with Fri (aka Frajman), Kiki, M.I.L.E. @ Peti Kupe

share

A Night with Fri (aka Frajman), Kiki, M.I.L.E. @ Peti Kupe

Živimo u svijetu velikog izbora nove glazbe, izvođača i DJ-a, no posebno poštovanje postoji prema onima koji su stvarali scenu od samih početaka. Stoga u petak, 9. veljače u Peti Kupe stižu veterani Fri (ranije poznatiji kao Frajman), Kiki i M.I.L.E.
Kiki i Frajman stasali su na Radiju 101 gdje su kao pioniri postavili temelje sceni kultnom emisijom o elektroničkoj glazbi Deep FM. Već krajem 1992. godine pokreću klupsku večer Sabotage u Aquariusu, koja je kasnije promijenila ime u Loops. U sklopu te večeri koja je širila vidike rejverima, ugostili su brojna svjetski poznata imena kao što su Jeff Mills, Derrick May, Sven Väth i Richie Hawtin.

Gotovo da i nema velikog partyja, kao ni domaćeg kluba, u kojem Kiki i Frajman nisu nastupili, a poseban pečat ostavili su i kasnijim programom Stereo Studio s Marijanom Felverom. Zbog svoje uloge, entuzijazma, ali i sjajne tehnike u setovima, brzo su dobili status najcjenjenijih domaćih DJ-a, kojeg su, po mnogima, zadržali i do danas.

Prvo kao plesač, a onda i kao tragač za dobrom muzikom, na sceni se pojavio i M.I.L.E. koji se za pultom našao potkraj 90-ih. I otad svira na svim mogućim mjestima: klubovima, barovima, festivalima, restoranima, brodovima, muzejima, tvornicama, šumama, planinama, rijekama i plažama… Zvuk mu se može opisati kao šarena eklektična organska bomba zvuka prikladna za svaki trenutak. Čuju se tu house, downbeat, chill rave, psy dub glitch, electro blues, nu disco, nu funk, afrobeat, funky breaks, etno fusion, dub, nevergreens i još mnogo slatkiša…

Sljedeći događaj

10 - 11
velj
Omiš
Kongresna dvorana Hotela Plaža
Stručni skup i anketno istraživanje FDK Omiš