25
ožu

Andreja, Rundek i Ekipa “Ftičeki” u Melinu

|

25. 03. 2023 | 20:00

Andreja, Rundek i Ekipa “Ftičeki” u Melinu

Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki (1)

share

Sa zadovoljstvom Vam najavljuju da ponovno spremaju originalnu world music poslasticu od Andreje, Rundeka i Ekipe “Ftičeki”.

ANDREJA je autentični boem, pjevačica i izvođačica alternativne scene u Zagrebu. Nakon što je pjevala blues po barovima Berlina, Amsterdama, Dublina i Kanarskih otoka, Andreja se vratila u Zagreb i zasnovala obitelj. Glazbeno se okrenula izvoru svog bluesa; tradicionalne pjesme iz rodnog Međimurja, na sjeveru Hrvatske. Ova mala regija poznata je po vrlo bogatoj glazbenoj tradiciji koja se razlikuje od glazbe okolnih regija i ima određeni arhaični korijen koji je povezuje s vrlo univerzalnim porijeklom same glazbe.

Uz podršku legendarnog hrvatskog kantautora i skladatelja filmske glazbe, Darka Rundeka i benda istaknutih, mladih hrvatskih glazbenika, Andreja je snimila album MURA MURA.
Kritički hvaljen, estetika ovog albuma povoljno je uspoređena s filmskom glazbom Nicka Cavea s umjetničkim stavom Toma Waitsa; ANDREJA, RUNDEK&EKIPA vode nas izravno na izvor jedinstva, slobode i ljepote. Album MURA sniman je u jednom terminu, od 24. do 25. veljače, u prostranom i dobro opremljenom DMstudiou u Zagrebu.

Ana Kovačić (saxophone)
Andreja Kurelec Košavić (vocals)
Darko Rundek (guitar)
Igor Pavlica (trumpet)
Marko First (violin)
Miro Manojlović (vibraphone)
Nataša Radušić (mandolin)
Roko Crnić (double bass)
Silvio Bočić (drums)

Vrata 20:00
Koncert 21:30

Vidimo se!

Sljedeći događaj

25
ožu
Zagreb
Boogaloo
Linkin Park Tribute Piknik Park