20
lis
Prelog
Muzej Croata insulanus Grada Preloga

Ansambl Musica Viva u Prelogu

Prelog | Muzej Croata insulanus Grada Preloga

20. 10. 2023 | 20:00

Ansambl Musica Viva u Prelogu

Ansambl Musica Viva

share

Musica Viva – Barokna glazba na dlanu

Program:
Antonio Vivaldi: Trio sonata u B- duru RV 76, op.5 br. 5
Jan Dismas Zelenka: Sonata br.3 u B duru
Gabriel Usper: Sonata a tre
Carl Philipp Emanuel Bach: Trio sonata u d-molu, Wq 145
Georg Philipp Telemann: Trio Sonata in E minor, TWV 42: e2

Eminentni zagrebački umjetnici, članovi Zagrebačke filharmonije, solisti i profesori Muzičke akademije u Zagrebu udružili su svoje umijeće i ljubav prema glazbi surađujući već dugi niz godina u ansamblu Musica Viva. Ansambl je osnovala još davne 1998. godine ugledna glazbenica, čembalistica i profesorica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu , Višnja Mažuran.
Zahvaljujući brojnim nastupima i visokoj umjetničkoj kvaliteti, profilirao se kao jedan od vodećih ansambala te vrste u Hrvatskoj nailazeći na nepodijeljene simpatije publike I struke.
Na repertoaru Musica Vive nalaze se autori koji pripadaju baroknom razdoblju ali isto tako i njegovim rubnim razdobljima poput rokokoa, pretklasike ili kasne rensanse.

Musica Viva u svojim interpretacijama ujedinjuje visoki profesionalizam, odlično poznavanje stilskih odrednica pojedinih razdoblja, te sjajnu uigranost koja njihovu svirku čini izbrušenom do najsitnijih detalja. U izdanju diskografske kuće Aquarius izašle su dvije kompaktne ploče Musica Vive:
“Glazba na dvoru Friedricha velikog” I “Božićni koncerti” koji je 2006. godine dobio nagradu Porin za najbolju izvedbu solističke ili komorne skladbe.

U ansamblu Musica Viva trenutno djeluju vrsni hrvatski glazbenici, Renata Penezić-flauta, Branko Mihanović-oboa, Jasen Chelfi-violončelo i Franjo Bilić-čembalo.

Koncert je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Sljedeći događaj