05
kol
Kaštel Gomilica
Meštrovićeve Crikvine

Arthesis

Kaštel Gomilica | Meštrovićeve Crikvine

05 .2022

Arthesis

Arthesis

share

U okviru Splitskog ljeta 05. 08. 2022. na lokaciji Meštrovićeve Crikvine – Kaštilac s početkom u 21 h, ansambl umjetničke organizacije Arthesis održati će koncert pod nazivom: Večer splitskih skladatelja. Na programu su skladbe (uglavnom praizvedbe) splitskih suvremenih skladatelja koji su članovi

Arthesisa: Ivan Božičević, Blaženko Juračić, Mirko Krstičević i Vlado Sunko.

Gošća na koncertu je Svjetlana Bukvich (New York, SAD), koja spada u 25 najistaknutijih

američkih skladateljica. Umjetničku organizaciju Arthesis osnovao je Mirko Krstičević 2021. godine i ovaj koncert je prvo predstavljanje Arthesisa u javnosti.

Uzevši u obzir sve ljetne festivale duž obale i šire, koncert je jedinstven po tome što su na programu isključivo skladbe suvremenih hrvatskih (splitskih) skladatelja i kao što rekoh uglavnom praizvedbe. Ansambl Arthesis čine: Loris Grubišić, prva violina; Mislav Salopek druga violina; Igor Smoday, viola; Vid Veljak, violončelo; Zoran Velić, klavir; Ida Bilić, sopran.

Budući Arthesis u sebi ima i likovnu komponentu, njeno predstavljanje dogoditi će se u MUZEJU GRADA SPLITA u vremenu od 03. 10. – 24. 10 2022. Likovni dio članstva čine Željko Marović, slikar i Jadranka Štrbić Krstičević ,slikarica. Član Arthesisa je i Željko Milić, klarinet, kao predstavnik glazbenika.

Sljedeći događaj

05
kol
Rijeka
Trsatska gradina
Sandra Bagarić i Darko Domitrović