22
ruj
Zadar
Providurova palača

Borna Šercar's Jazziana Croatica i Ansambl Lado u Zadru

Zadar | Providurova palača

22. 09. 2023 | 20:00

Borna Šercar's Jazziana Croatica i Ansambl Lado u Zadru

kuzd borna lado

share

Borna Šercar’s Jazziana Croatica | Ansambl Lado | Zadar, Providurova palača, Polivalentna dvorana | Petak, 22.9.2023., 20h

Borna Šercar’s Jazziana Croatica i Ansambl Lado – spoj jazza i mitske tradicije u Providurovoj palači

Borna Šercar, bubnjar i skladatelj, na čelu je sastava Jazziana Croatica, koji s Ansamblom LADO surađuje od 2019. godine. Suradnja je rezultirala albumom „Untamed“ za koji je Šercar istaknuo kako je kruna njegovog stvaralaštva te je sam album dokaz velikog umjetničkog potencijala ove nesvakidašnje suradnje. Cilj ovog albuma nije bio opetovano i puko obrađivanje postojeće tradicionalne glazbe i nanošenja novih kolorita na etnos i melos Hrvatske, već stvaranje nove vrijednosti i glazbenog smjera. Time je stvorena jedinstvena hibridna forma u kojoj se isprepliće tradicionalno pjevanje Ladarica i otvorena jazzistička forma Jazziane, u čijem sastavu nastupaju Vojkan Jocić (saksofon), Elvis Penava (el. gitara), Hrvoje Kralj (kontrabas) i Zadranin Borna Pehar (klavir)!

Kako izgleda kada jazz i tradicija pričaju mitove o vilama, vješticama, divovima i mitskim bićima, uvjerite se u petak, 22. 9. u Polivalentnoj dvorani Providurove palače!
______
Ulaznice su dostupne u online prodaji na kuzd.mojekarte.hr. Fizička prodaja ulaznica vrši se 20., 21. i 22. 9. od 11 do 13 i od 18 do 20 sati na info pultu Providurove palače. Pravo na kupnju ulaznice s popustom moguće je ostvariti isključivo u fizičkoj prodaji. Popust se odnosi na umirovljenike, studente, učenike, osobe s invaliditetom i djecu mlađu od 12 godina.

www.kuzd.hr

Sljedeći događaj

22
ruj
Osijek
Kulturni centar Osijek
Gužva u 16-ercu: 30 rođendan u KC Osijek