13
tra
Pula
Rojc

Bosco Sacro

Pula | Rojc

13. 04. 2023 | 20:00

Bosco Sacro

336763171_3488444144816091_6181575033769792099_n

share

Nakon energičnog giga Fonjature i Shina te intimnog glazbenog putovanja s cijenjenim multi-instrumentalistom Nickom Oliverijem iz Kyussa i QOTSA, No Profit Recordings 13.4. nastavlja raznolik glazbeni program uz bendove Bosco Sacro i the Freak Folk Of Mangrovia.
Monteparadiso ovog će četvrtka ponovno biti poprište utjelovljenja alternativnog glazbenog stvaranja. Publici će se predstaviti underground veterani iz talijanskog Trevisa, ali i moćne riječko-pulske snage o kojima će se tek pričati.

U Pulu stiže Bosco Sacro, talijanski kvartet predvođen karizmatičnim vokalom Giulie Parin Zecchin, znalcima poznate pod solo-pseudonimom Julinko. Unikatnost i autentičnost svoje glazbene pojave i izvedbe Giulia je već predstavila pulskoj publici u rujnu 2022. Sad se vraća ojačana bendom kojeg čine Paolo Monti (the Star Pillow, Daimon), Luca Scotti (Tristan da Cunha) i Francesco Vara (Tristan da Cunha, Altaj). Glazbeno variraju između ambijentalnih snovitih pejzaža, usporenih ritmova i naglašene gotičke doom pozadine – i više no dovoljno da nam uljepšaju četvrtak i učine ga malo manje običnim.

U tome će im spremno pomoći the Freak Folk Of Mangrovia, svojevrsna istarsko-kvarnerska supergrupa koja tek kreće u aktivno predstavljanje nove konstelacije i svježeg materijala. Bend je osnovan 2016. godine od članova riječkog banda Balathon. Već naredne godine dolazi do prve veće promjene postave, pridružuju se članovi banda Delta i tada nastupaju kao predgrupa moćnima Acid Mothers Temple u Palachu. Koncert je snimljen i izdan 2018. kao prvi album ‘Sonic Meditations Live at Palach’. Bend 2020. ponovno snima nastup uživo u Palachu gdje su svirali s the Black Wizards i izdaju ga kao drugi album ‘Temple of the Second Moon’.

Početak 2022. godine bio je plodonosan i donio nastanak perspektivne riječko-pulske postave koju čini niz već dobro poznatih imena: Dina na bassu (Mighty Zazuum, My Pitbull Lucifer, Koshkin/Ivas), Ivo na gitari (Super Booster), Lena na bubnju (Xenosa, Asheraah, Flip Flop Fatality, Mrave brojim, Ova stvarnost) i Luka na gitari i synthesizeru.

Osvježavajuća kombinacija oslobađajuće ambijentale, prirodom nadahnutog dooma i rekuperirajuće psihodelije čeka vas u pulskom Monteparadisu u četvrtak 13.4. od 20 sati (početak programa od 21,30 sati). Ulaznice su dostupne isključivo na ulazu u klub po cijeni od 5 EUR.

Sljedeći događaj

13
tra
Zagreb
Sax!
Re:Set