22
lis
Zagreb
KSET

Činčila

Zagreb | KSET

22. 10. 2022 | 20:00

Činčila

unnamed (6)

share

U subotu, 22.10. u KSET-u će za zagrebačku publiku zasvirati sarajevski alternativni rock band Činčila.

Sarajevski band pod imenom Činčila, osnovan je 2012. godine te se od početka ističu svojim konceptualnim scenskim nastupima koji uključuju likovnu umjetnost, elemente performans i kostimografije.

Vanja Solaković, frontmen i idejni tvorac grupe, često ističe da je kozmička energija uvijek bila glavni pokretač kreativnog rada benda Činčila. Ova energija se manifestira kroz zvuk koji bend stvara, a onda taj zvuk utječe na vizije likovnih oblika i obrnuto. Zato je Činčila poznata i po autentičnim umjetničkim performansima u kojima koriste zvuk, boju i tjelesni performativni izražaj sve u svrhu stvaranja zvučnog i vizualnog djela u trenutku.

Bend Činčila je brzo stekao medijsku pažnju i popularnost na alternativnoj sceni nakon izdavanja prvih singlova i albuma prvijenca pod nazivom “Šta znam”. Uslijedili su mnogobrojni nastupi uživo, tako da band iza sebe ima niz samostalnih koncerata, izložbi i festivala, kako lokalno, tako i u regiji, a jedan od najznačajniji je i nastup na Exit-u 2017. godine. Objavljuju svoj drugi studijski album “Bez oblika” krajem 2019. godine.

Ulaznice za 22.10. mogu se nabaviti po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna putem sustava Entrio. Na ulazu će cijena karte biti 50 kuna.

Sljedeći događaj

22
lis
Rijeka
Beertija
NYOS i Dead Dog Summer