22
lis
Rijeka
Beertija

NYOS i Dead Dog Summer

Rijeka | Beertija

22. 10. 2022 | 20:00

NYOS i Dead Dog Summer

Dead Dog Summer foto

share

NYOS (Finska)
Dead Dog Summer (Čakovec)

Distune je svoju glazbenu avanturu prije 12 godina započeo gostovanjem zanimljivog dvojca iz Leedsa pod imenom – Khuda. Jedan od njih dvojice, gitarist Tom Brooke ponovo se vraća u Rijeku, ali u novom duetu pod nazivom NYOS. Društvo im pravi sjajan novi bend Dead Dog Summer.

Žanrovski NYOS možemo opisati kao math noise loop instrumentalni dvojac s utjecajima postpunka. U zajedničkoj težnji za slobodom, nemirom i globalnim stremljenjima, NYOS-ove skladbe ustupaju mjesto zvuku koji prelazi granice njihovih osobnih utjecaja.

Dead Dog Summer iako novi band na sceni, njegovi članovi su bili aktivni u raznim bendovima iz Čakovca i Zagreba s kraja 90-tih poput Nikad, The Farewell Reason, Senata Fox, Implicite. Početkom ove godine u svojoj prostoriji za probe finaliziraju materijal za kojeg Ivan Jakić iz Kut Sobe studija radi mix i master.Rezultat svega je album prvijenac „A Place of Someday“ objavljen za Geenger records. Glazbu koju svira Dead Dog Summer, najlakše možemo opisati kao post-hardcore. Njihov zvuk je kombinacija prštećih i žestokih gitara, vrištećih i pjevnih vokala i črvste ritam sekcije.

satnica:
21h vrata
22h Dead Dog Summer
23h NYOS

Posebna pogodnost: studenti Sveučilišta u Rijeci mogu kupiti ulaznicu po  pretprodajnoj cijeni i na samome ulazu na koncert. Program je sufinanciran od strane Grada Rijeka – odjela za kulturu i Ministarstva kulture i medija RH.

ulaznice: pretprodaja 40,00 kn (5,31€) / na dan 60,00 kn (7,96 €) prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio

Sljedeći događaj

22
lis
Zagreb
Sax!
Filip Rudan