29
srp
Zagreb
Klub Močvara

D.R.I.

Zagreb | Klub Močvara

29. 07. 2023 | 20:00

D.R.I.

event-fin

share

Prije više od 40 godina u predgrađima Houstona, dva mlada panxa su razmišljali kako napraviti svoju verziju hardcore punka. Te sad već davne ’82., USA moralno tone zajedno s nuklearnom paranojom stalnog Reaganova rata protiv svega što nije „američko“. Međutim, kako to obično biva u podrumu iskra tinja i u obiteljskoj kući članova benda se sastaje prva postava onoga što i dan danas poznajemo kao sinonim za kvalitetan crossover thrash.

D.R.I. (SAD)

U sklopu toura, Dirty Rotten Imbeciles ili skraćeno D.R.I. su odlučili zastati i u Zagrebu. Legendarni junaci žestoke mjuze će zasvirati i u našem klubu kako bi ponovno svima priuštili sing-a-long, znoj, mogućnost dizanja glasa i zadnje poganje prije odlaska na more.

Iako se postava mijenjala tijekom povijesti duga trajanja, Dirty Rotten Imbeciles su nekako sve ove godine ostali vjerni samima sebi, bez pretjerana mainstream uspjeha, svirajući klupske svirke i gruvajući taj sad već svima znani spoj hardcore punka i thrash metala.

Na ovoj turneji, ekipa donosi presjek karijere koji datira od prvog i za tadašnju scenu megabitnog „Dirty Rotten EP-a“, preko kasnijih „Crossover“, „Trash zone“ pa sve do zadnjeg kratkog albuma koji su složili 2016. „But wait there’s more”. Dakle, lista hitova će biti poduža, a uzbuđenje svakako na vrhuncu.

Ova svirka je teški „last minute“. Međutim, već smo ih imali prilike pogledati u Močvari i svakako sugeriramo da nas posjetite ove subote 29.7. kako biste još jednom svjedočili intenzivnom nastupu staraca koji jednostavno odbijaju stati.

Stoga, ulaštite čizme, izgazite te skejt patike, odrežite rukave na majicama, zataknite omiljene prsluke s prišivačima, složite irokeze i pravac Trnjanska struga.

Sljedeći događaj

29
srp
Dubrovnik
Revelin
ARTBAT