13
ožu
Zagreb
Peti Kupe

Davor Križić i Jazz orkestar HRT-a

Zagreb | Peti Kupe

13. 03. 2023 | 20:00

Davor Križić i Jazz orkestar HRT-a

unnamed (19)

share

Prava jazz poslastica sprema se 13. ožujka u klubu Peti kupe gdje poznati jazzist Davor Križić i Jazz orkestar HRT-a predstavljaju album – Insite. Album je prije nekoliko dana nominiran za nagradu Porin u čak četiri kategorije, a odlične kritike nižu se od njegova izlaska. Pod dirigentskom palicom maestra Mirona Hausera Jazz orkestar HRT-a i Davor Križić pripremaju repertoar koji ne smijete propustiti.

“Izuzetno mi je drago da su se ovom projektu pridružili moji dragi prijatelji i suradnici Saša Nestorović na saksofonu, Kruno Levačić na bubnjevima, Matija Dedić na klaviru, Ivar Roban Križić na kontrabasu, Šimun Matišić na vibrafonu i Vedaši vokalisti. Izvrsne aranžmane napisali su Silvije Glojnarić, Joe Kaplowitz i Luka Žužić.” – rekao je Davor Križić.

Ovaj vrhunski jazz album osvaja na prvo slušanje, a kako kaže istaknuti novinar Saša Drach, “zamišljen je kao putovanje kroz snove.” te ističe da: “Taj univerzlani životni impuls, njemu osobno dan, koji jednako pronalazi u svom miru ali i nemiru, Davor pretvara u razumljive nam glazbene priče. Bez obzira na to koliko nam je njihovo izvorište nejasno, Davorova interpretacija predstavlja ih kristalno jasnim emocijama.”. Zakoračite u novu glazbenu priču Davora Križića i Jazz orkestra HRT-a.

Sljedeći događaj

13
ožu
Beč
Celeste – Vienna
MRM Trio – Džukljev/Herbst/Gladović