21
lis
Zagreb
MM Centar

Decameron 2.0 by Synesthetic Project

Zagreb | MM Centar

21. 10. 2022 | 20:00

Decameron 2.0 by Synesthetic Project

share

Synesthetic Project
Nika Bauman, flauta, umjetničko vodstvo
Ana Marković, klavir
Marko Ferlan, gitara
Anna Barbara Bonatto, ples
Rino Indrawan Indiono, ples

Video: Stuart MacLean, Nikola Stojković

Glazba: Leo Brouwer, George Crumb, Anton Prettler, Marko Ferlan, Miroslav Tadić, Claude Debussy, Astor Piazzolla

Decameron 2.0 je multidisciplinarni koncert za troje glazbenika, dvoje plesača i tehnologiju umjetnice Nike Bauman i njezina ansambla Synesthetic Project.

Deset likova, pet živih i pet digitalnih, kroz deset priča dijele svoja iskustva iz karantene, transformirajući time izolaciju u povezanost. Njihove pripovijetke kreću se od mitskih do suvremenih: priče o zarobljenosti i potrebi za društvom; o ratnicima i čaroliji; o borbi s vlastitim demonima; priče o nemiru i potrazi za izgubljenim; o potrazi za smislom i gubitkom sebe u iluziji; o očaju i izazovima ljubavi; te konačno, o odricanju savršenstva u korist čovječnosti. Dok je primarna motivacija ovih desetero likova ispunjavanje vremena, jedna puno dublja potreba također izlazi na vidjelo: slušati i biti saslušan, davati i primati; podijeliti bol s drugima i osjećati se shvaćenim.

Inspiriran Boccaciovim bezvremenskim pripovjetkama, Decameron 2.0 istražuje snagu priče i ljudske potrebe za povezanošću i nudi ideju na koji si način, poput Scheherezade, možemo spasiti život – pričama.

Ulaznice: 50/25 na blagajni SC-a, rezervacije moguće na [email protected]

Sljedeći događaj

21
lis
Zagreb
Peti Kupe
Roman Flugel