21
lis
Zagreb
MM Centar

Decameron 2.0 by Synesthetic Project

Zagreb | MM Centar

21. 10. 2022 | 20:00

Decameron 2.0 by Synesthetic Project

Credit Tyrone Kelly (1)

share

Synesthetic Project
Nika Bauman, flauta, umjetničko vodstvo
Ana Marković, klavir
Marko Ferlan, gitara
Anna Barbara Bonatto, ples
Rino Indrawan Indiono, ples

Video: Stuart MacLean, Nikola Stojković

Glazba: Leo Brouwer, George Crumb, Anton Prettler, Marko Ferlan, Miroslav Tadić, Claude Debussy, Astor Piazzolla

Decameron 2.0 je multidisciplinarni koncert za troje glazbenika, dvoje plesača i tehnologiju umjetnice Nike Bauman i njezina ansambla Synesthetic Project.

Deset likova, pet živih i pet digitalnih, kroz deset priča dijele svoja iskustva iz karantene, transformirajući time izolaciju u povezanost. Njihove pripovijetke kreću se od mitskih do suvremenih: priče o zarobljenosti i potrebi za društvom; o ratnicima i čaroliji; o borbi s vlastitim demonima; priče o nemiru i potrazi za izgubljenim; o potrazi za smislom i gubitkom sebe u iluziji; o očaju i izazovima ljubavi; te konačno, o odricanju savršenstva u korist čovječnosti. Dok je primarna motivacija ovih desetero likova ispunjavanje vremena, jedna puno dublja potreba također izlazi na vidjelo: slušati i biti saslušan, davati i primati; podijeliti bol s drugima i osjećati se shvaćenim.

Inspiriran Boccaciovim bezvremenskim pripovjetkama, Decameron 2.0 istražuje snagu priče i ljudske potrebe za povezanošću i nudi ideju na koji si način, poput Scheherezade, možemo spasiti život – pričama.

Ulaznice: 50/25 na blagajni SC-a, rezervacije moguće na [email protected]

Sljedeći događaj

21
lis
Zagreb
Peti Kupe
Roman Flugel