21
lis
Zagreb
Peti Kupe

Roman Flugel

Zagreb | Peti Kupe

21. 10. 2022 | 20:00

Roman Flugel

Roman Flügel 4

share

Bogata produkcija, golemo znanje i nastupi doslovce u svakom kutku svijeta. Od ranih 90-ih, Roman Flügel je među najproduktivnijim njemačkim umjetnicima elektroničke glazbe, poznat gotovo svakom ljubitelju plesnih ritmova. Jedno od najvećih imena na party sceni ponovo stiže u Zagreb! Svoju mitsku mješavinu techna sa srodnim stilovima donosi u petak, 21. listopada u Peti Kupe.

U početku poznat po brojnim projektima s dugogodišnjim suradnikom Jörnom Ellingom Wuttkeom, Flügel je objavio desetke izdanja pod svojim imenom kao i pseudonimima. Njegova produkcija varira od acid techna, deep housea i electra do raznih eksperimentalnih radova s utjecajima jazza, krautrocka i ambijentalne glazbe. Koliko god njegov rad bio istraživački, Flügel njeguje i svoju pop stranu, remiksirajući izvođače kao što su Kylie Minogue, Pet Shop Boys i Daft Punk.

Njegovi setovi predstavljaju 20-godišnji pregled ravea – od techna preko housea i italo-disca do probranih opskurnih stvari. Neobični techno susreće se s futurističkim italo-discom i elektronikom nepoznatog porijekla. U jednoj stvari se čuje krautrock, u drugoj Depeche
Mode, treća je već slow-motion afterparty house, a podloga svega je IDM – inteligentna
plesna muzika.

Sva lica Romana Flügela, institucije elektroničke scene, provjerit ćemo ovog petka u Petom Kupeu, tijekom večeri koju će začiniti i Pepi Jogarde i Antonio Zuza. Ulaznice se mogu nabaviti putem poveznice:

Sljedeći događaj

22
lis
Zagreb
Tvornica kulture
Jura Stublić & Film