09
ožu
Šibenik
Azimut

Don Antonio

Šibenik | Azimut

09. 03. 2023 | 20:00

Don Antonio

Don Antonio_1

share

Don Antonio, talijanski trubadur i bivši član Sacri Cuori, održat će svoj premijerni nastup u Šibeniku 9. ožujka 2023. u klubu Azimutu gdje će promovirati aktualni i treći album Colorama. Ovo je jedini nastup u Hrvatskoj u sklopu turneje Balkan Boogie 2023.

Don Antonio ima veliko iskustvo kao glazbenik, gitarist i svjetski putnik. Na turneji Balkan Boogie 2023 predstavit će aktualni album Colorama koji nas sve vraća instrumentalnoj glazbi, svemirskom zvuku, među talijansku filmsku glazbu, američke i afričke pustinje, granice i otkačeni folklor regije Emilia-Romagna.

Colorama je talijanska verzija world music žanra, lišena osjećaja “sretnog turista”. Više se oslanja na istraživački duh koji na svojim putovanjima skuplja “komadiće”, komadiće koji potom postaju dio osobnog identiteta.

Čak i prije objavljivanja, glazbu je preuzeo Netflix kao dio soundtracka za svoju emisiju FORTUNE SELLER: A TV SCAM. “Moja glazba je uvijek glazba za imaginarne filmove,” kaže Don Antonio, “i bila je tako sretna okolnost da se ovaj album susreo sa zahtjevima Netflixa dok je još bio u procesu snimanja, a onda postao dio njega.”

Prije nego što se svijet zaustavio 2020. godine Don Antonio je više od desetljeća bio na turneji po SAD-u, Velikoj Britaniji i kontinentalnoj Europi s vlastitom kinematografskom glazbom, prvo sa Sacri Cuori, a zatim kao Don Antonio s pratećim bendom, također kao pratnja Alejandra Escoveda (njihova suradnja na ploči The Crossing također je dovela do gostovanja u emisiji This Morning na CBS televiziji, na televiziji BBC, emisiji Tiny Desk i drugima), Dana Stuarta iz Green of Red, Richarda Bucknera i drugih, kako na koncertima, tako i na albumima. U međuvremenu, bavio se komponiranjem muzike za filmove, dokumentarce i reklame, a čak se pojavio u talijanskoj seriji L’Alligatore.

Sljedeći događaj

10
ožu
Zagreb
Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad – Gajnice
Koncert „Ljubavnici“ – Mila Elegović i Mladen Burnać