11
tra
Zagreb
Klub Močvara

Dynazty, Sirenia, Surma, Holy Mother

Zagreb | Klub Močvara

11 .2022

Dynazty, Sirenia, Surma, Holy Mother

DINAZTY

share

Malo Švedske i malo Norveške, malo Češke i SAD-a, prstohvat Farskih otoka, Francuske i Rusije! Da, tako će izgledati ponedjeljak u Velikom tjednu u Močvari, točnije 11. travnja. Ljubitelji heavy, gothic i progressive metala će doći na svoje jer u Zagreb dolaze Dynazty, Sirenia, Surma i Holy Mother. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 160 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, a na ulazu će koštati 180 kuna.

Dynazty je hard’n’heavy band iz Stockholma koji po prvi put dolazi u Hrvatsku. Osnovani su 2007. i dosad izdali sedam studijskih albuma. U rodnoj Švedskoj su postali vrlo respektabilno ime i probili se u mainstream. Između ostalih surađivali su i s Peterom Tagtrenom (Hypocrisy, Pain), a prati ih reputacija sjajnogj live benda.

Sirenia je prošle godina slavila 20 godina benda, a ovo će im biti drugi nastup u Zagrebu. Ovi norveški gothic/symphonic metalci predvođeni su sjajnom francuskom opernom pjevačicom Emmanuele Zoldan (Trail of Tears, Turisas). Dosad su izdali 10 studijskih albuma i jedan su od najutjecajnijih bendova ovog žanra uopće.

Surma je projekt iza kojeg stoje češko-ukrajinska pjevačica Viktoria Surmova i Heri Joensen, inače vokal poznatog folk metal benda Tyr s Farskih Otoka. Bend je nastao 2018., a zvuk mu se može opisati kao kombinacija symphonic i progressive metala. Album prvijenac izdao im je Metal Blade Records, a stvari s njega moći ćete poslušati u Močvari!

Holy Mother je američki hard’n’heavy bend s Long Islanda oformljen davne 1994. Do sada su izbacili šest studijskih albuma, a u siječnju 2021. svjetlo dana ugledao je “Face This Burn” koji će promovirati 11. travnja u Močvari.

Sljedeći događaj