25 - 24
lis
Zadar
Koncertna dvorana braće Bersa

Električni kontrapunkt

Zadar | Koncertna dvorana braće Bersa

25 - 24.10.2022

Električni kontrapunkt

IIP-Ekrani-1960x1080px-X-27

share

Koncert suvremene glazbe na sopran-saksofonu, klasičnoj i električnoj gitari pod nazivom Električni kontrapunkt donosi program u rasponu od naslovnog minimalističkog klasika iz 1987. Amerikanca Stevea Reicha, preko obrada skladbi Radioheada, do djela suvremenih autora među kojima će dva – Filaments Jurja Marka Žerovnika i Ec(h)otrash Davora Branimira Vinczea biti premijerno izvedena upravo u Zadru, u utorak, 25. 10. s početkom u 19:30 u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači.

Splićanin Gordan Tudor jedan je od vodećih glazbenika svoje generacije, aktivan kao solist, skladatelj, komorni glazbenik i pedagog. Višestruki je pobjednik državnih i međunarodnih natjecanja saksofonista i skladatelja te dobitnik najviših umjetničkih te diskografskih nagrada. Nastupao je po čitavoj Europi i Sjevernoj Americi u raznim komornim sastavima te kao solist s mnogim orkestrima. Skladbe su mu izvedene na svim kontinentima, na poznatim festivalima u zemlji i inozemstvu (Muzički biennale Zagreb, MIT Taiwan, BOAC at Mass Moca, Re:Formers Festival Moscow, Neu Musik Heilbron, Neukollner Originaltone, Festival Ljubljana, Izlog suvremenog zvuka, Audio Art, Sax Open, Vienna Sax Fest, Szczecinek Summer Festival, Sax Only Antwerpen, Mallorca Sax Festival, Osorske glazbene večeri, Glazbena tribina Opatija, Dubrovačke ljetne igre, MAG Festival, PianoLOOP, Zagrebački festival klavirskih dua, Ciklus Virtuoso i dr.) Trenutno vodi međunarodnu klasu saksofona na Umjetničkoj akademiji u Splitu (UMAS) te je umjetnički voditelj ansambla za suvremenu glazbu S/UMAS kojeg je osnovao pri UMAS-u. Školovao se u Splitu (D. Colić), Zagrebu (D. Sremec), Amsterdamu (A. Bornkamp) i Parizu (C. Delangle). Član je Papandopulo kvarteta i Trija GIG.

Mislav Režić, Kaštelanin s adresom u Ateni, vodi veoma aktivnu međunarodnu karijeru kao solist i komorni glazbenik. Nastupio je u gradovima cijele Europe: Amsterdamu, Ateni, Berlinu, Bruxellesu, Kopenhagenu, Rimu itd. Jedan je od utemeljitelja ansambala “Machetes” (Den Haag) i “Tetttix” (Atena) koji se bave izvođenjem suvremene glazbe. Skladatelji V. Sunko, N. Chatzopoulu i S. Avramidou posvetili su mu djela. Diplomirao je 2001. na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi Gorana Listeša. Magistrirao je na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u klasi Zorana Dukića te na Visokoj glazbenoj školi u Maastrichtu u klasi Carla Marchionea. Dobitnik je niza nacionalnih i internacionalnih nagrada. Njegov solistički nosač zvuka Auburn sa suvremenom glazbom za gitaru izašao je početkom 2017.

Sljedeći događaj

25
lis
Zagreb
KSET
We Move Music Croatia