26
velj

Emphasis, Beluga, Pomelo Chess Society

|

26 .2022

Emphasis, Beluga, Pomelo Chess Society

more-more

share

MORE SVIRKA?! ciklus je od četiri koncertna programa koja će se održati u Klubu Skwhat unutar sljedećih pet mjeseci! U prvom krugu svirki, u Skwhat nam 26. veljače 2022. dolaze Emphasis (ČK), Beluga (ZG) i Pomelo Chess Society (RI)!

EMPHASIS
Emphasis je bend začet u Čakovcu, koji je kroz godine rada izbrusio svoj jedinstveni zvuk oslanjajući se na izražene rifove i mračnu atmosferu. Spoj metala i post rock glazbe koordinate su ovog projekta, u kojem se isprepliću žestoki elementi s melodičnim dijelovima te mnoštvom ambijentalnih prijelaza. Dečki premošćuju nekoliko glazbenih žanrova, a inspiraciju traže u velikanima kao što su Caspian, Russian Circles, This Will Destroy You, Enslaved i Isis.

BELUGA
Iako ih se najčešće uspoređuje s žanrovskim velikanima poput God Is An Astronaut, Mogwai, Explosions In The Sky… uz post rock pristup, zvuku pridodaju utjecaje alternative 80-ih, stoner rocka, pa čak i grungea. U Sisak dolaze s novim materijalom koji će predstaviti pubici, “Oceans Apart” , u izdanju Geenger Recordsa.

POMELO CHESS SOCIETY
Instrumentalni rock trio iz Rijeke, predstavlja novi glazbeni pravac – Šah Math Rock. Nakon godina sviranja u raznim riječkim bendovima tri zaljubljenika u šah, egzotično voće i rock ‘n’ roll udružili su snage i krenuli novim neistraženim putevima. Publici će se predstaviti prvijencem, friško objavljenim pod istim imenom ”Pomelo Chess Society”.

UČAZNICE I SERVISNE INFORMACIJE
Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30,00 kn moguće je kupiti putem mrežnog sustava Stereoticket. Ukoliko ih ostane na dan koncerta cijena se diže na 40,00 kn.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.
Hvala na razumijevanju i dobrodošli!

Program “More svirka?!” sufinanciran je putem natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Sljedeći događaj