29 - 27
lip
Rijeka
Trsatska gradina

Ernest

Rijeka | Trsatska gradina

29 - 27.06.2022

Ernest

thumbnail_Gaelle_Hartmann_photographe_Strasbourg_ernest (2) (2)

share

Strazburška steam-punk grupa „Ernest” nastupit će 29. lipnja na Trsatskoj gradini povodom manifestacije „Dani frankofonije 2022.”, koju svake godine organizira Francuska alijansa Rijeka, a time će činiti dio ovogodišnjeg glazbeno-scenskog programa „Ljeto na Gradini” te će upriličiti samo otvaranje 17. Ljeta na Gradini.

Grupa je osnovana 2012., a u nastupima kombinira perkusije, gitare i bass-gitare, banjo i klavijature, instrumente kojima članovi u posebnom steam-punk stilu od svakog koncerta čine plesni spektakl. „Ernest” na pozornicu donosi pravo putovanje u prošlost, priređujući tako nadrealni kabaret kojim oživljava omiljene likove iz steam-punk romana, filmova i videoigara.

Na čelu s Julienom Grayerom, koji utjelovljuje„“Ernesta”, grupa je do sada izdala dva albuma: „Les Contes défaits” iz 2015. i „En attendant la suite du passé” iz 2018., a s više od 150 nastupa oduševila je publiku na poznatim europskim festivalima poput „Pax Terra Festivala” u Njemačkoj, „Les Trois Baudets” u Parizu, „FIMU” u Belfortu i mnogim drugim festivalima…

Biser steam-punk glazbenog pokreta u Francuskoj, grupa „Ernest” s instrumentima oblikovanima u stilu strojeva iz podmornice „Nautilus” i rock-elektro zvukom zasigurno se ističe među suvremenim europskim grupama, a riječkoj će publici predstaviti najnoviji spektakl „Anachronicoscope” i svojim je energičnim nastupom pripremiti za dugo i toplo ljeto te na taj način otvoriti ovogodišnje Ljeto na Gradini.

Sljedeći događaj

30
lip
Zagreb
ŠRC Šalata
Simple Minds