03
velj
Zagreb
KSET

Fran Vasilić i Kaleido

Zagreb | KSET

03. 02. 2023 | 20:00

Fran Vasilić i Kaleido

unnamed (8)

share

U sklopu svoje europske turneje “Fran’s Very First Tour on Earth” i po prvi puta u Zagrebu, u subotu, 3.2. na KSET-ov stage dolazi Fran Vasilić!
Nakon što je prošle, 2022. godine održao svoj prvi nastup uživo, Fran je odlučio povodom izdanja svog novog EP-a “The Very Last Thoughts on Earth” održati niz koncerata širom Europe. Posljednja stanica ove turneje upravo je koncert u KSET-u.
Golema Franova ambicija za izražavanjem svojih emocija učinila ga je jednim od najprepoznatljivijih autora domaće glazbene scene. Prvih devetnaest godina života proveo je na otoku Krku, a na glazbenu scenu probio se nizom viralnih TikTok objava. Svojom jedinstvenom sposobnošću da se plasira na tržište i poveže sa svojim slušateljima, Vasilićev debitantski album Retrovizor debitirao je na Apple Musicovoj ljestvici Top 100 alternativnih albuma, a trenutno broji više od 10 milijuna streamova. Franov novi EP “The Very Last Thoughts on Earth” iskreno narira nesigurnosti snalaženja u ranim dvadesetima.
Kako Fran ne bi bio sam, dolazi ga poduprijeti Zagrebački Kaleido! Upoznavši se prije pet godina  u jazz narativu, 3/5 Kaleida odlučilo je napraviti iskorak prema indie/emo/nadopunite-žanr-sami-izričaju. Protutežu jazzerskim korijenima čini, tvrđa nego što biste pomislili, ritam sekcija od kojih jedan član također žari i pali u Bongorodici. Prvi nastup pred zagrebačkom publikom bend je ostvario na prošlogodišnjoj Brucošijadi FER-a. Vjerojatno su jedini bend koji je za diversity hire zaposlio 2 muškarca.
Karte je po pretprodajnoj cijeni od 6.64 € (50 kn) mogu se kupiti putem linka.
Na dan koncerta cijena karte je 7.96 
€ (60 kn).

Sljedeći događaj

04
velj
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Piaf! The Show – 60th anniversary