08
ožu
Zagreb
Peti Kupe

Imogen, Forbidden Dance, Move D, Aleqs Notal @ Peti Kupe

Zagreb | Peti Kupe

08. 03. 2024 | 22:00

Imogen, Forbidden Dance, Move D, Aleqs Notal @ Peti Kupe

Imogen, Forbidden Dance, Move D, Aleqs Notal @ Peti Kupe

share

Kad bi se talent pretvorio u prodaju ploča, David Moufang, poznatiji kao Move D, bio bi vrlo bogat čovjek, jer njegova se izdanja smatraju najdaljim dometima techna na putu prema zvijezdama. Kako i ne bi bio određen glazbom, kad su mu obje bake bile pijanistice, a sam je već kao 12-godišnjak počeo svirati bubnjeve. Move D je specijalni gost partyja kojeg 8. ožujka pripremaju prijateljske etikete Imogen Recordings i Forbidden Dance Records. Uz DJ-e ovih labelova u Peti Kupe se vraća i francuski majstor Aleqs Notal!

Move D se već od malih nogu zanimao za svemir, tehnologiju, ali i glazbu. Odrastao je u Heidelbergu slušajući Pink Floyd i Kraftwerk iz kolekcije svojih roditelja, no pravi je okidač za njega bio odlazak u kino s ocem na film „2001: Odiseja u svemiru“. Svirao je potom i gitaru u bendovima, no postupno je ulazio u svijet clubbinga i elektroničke glazbe, obilazeći klubove u kojima se pušta ambient techno. Kasnije se okušao upravo u miksanju i produkciji tog žanra. David Moufang nastavlja pomicati granice elektroničke glazbe sve do danas, objavljujući nebrojena izdanja pod aliasima Deep Space Network i Move D.

Aleqs Notal, pak, za sebe kaže da je freak za perkusije, a u njegovom se zvuku podjednako osjete utjecaji i Chicaga i Detroita, kombinirani s čudnovatim i kompleksnim melodijama i organskim zvukovima. Njegovi setovi i podcasti nepogrešivo daju uvid u utjecaje koje jasno prenosi na produkciju – opskurni deep house dragulji, house klasici prošarani s organskim i živim perkusijama i deep Detroit techno pločama – uvijek beskompromisno i energično. Upravo kao za njegovog posljednjeg ekstatičnog gostovanja u Petom Kupeu.

Ovu vinyl only svečanost upotpunit će domaćini Imogen Soundsystem (Ilija Rudman i Antonio Zuza) te Forbidden Dance DJ-i Evan i Fusion.

Sljedeći događaj

09
ožu
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Ivica Pepelko, Gazde, Podvinčani i Dečki z bregov u Lisinskom