06
svi
Zagreb
Centar mladih Ribnjak

Impronedjeljak: Mia Zabelka i Tracy Lisk duo

Zagreb | Centar mladih Ribnjak

06. 05. 2024 | 21:00

Impronedjeljak: Mia Zabelka i Tracy Lisk duo

Mia Zabelka i Tracy Lisk duo

share

Impronedjeljak – serijal slobodno improvizirane i kreativne glazbe: Mia Zabelka i Tracy Lisk duo

Ovaj duo publici predstavlja izravnu, beskompromisnu uključenost u slobodnu improvizaciju i glazbu koju stvaraju. Njihov najnoviji materijal objavljen je za izdavačku kuću Setola di Maiale.

MIA ZABELKA (Austrija)
Austrijska violinistica-pjevačica-skladateljica Mia Zabelka smatra se vodećom figurom na međunarodnoj sceni elektroakustične glazbe. Poznata je po svojoj inovativnosti i pomicanju granica pristupu zvuku, unoseći u glazbu elemente buke, drona, improvizacije i kompozicije. Njezini nastupi uključuju korištenje proširenih tehnika na violini, elektroničke efekte i niz drugih nekonvencionalnih metoda. Izdala je veliki broj albuma i nastupala na raznim festivalima i klubovima diljem svijeta. Također je radila s raznim umjetnicima i suradnicima, uključujući ansambl “Zeitkratzer” i John Zorna.

TRACY LISK (SAD)
je udaraljkašica, bubnjarica i slikarica iz Philadelphije. Sa svojim ansamblom udaraljki nastupa diljem SAD-a i Europe. Surađivala je s violinisticom Miom Zabelkom, kontrabasistom Williamom Parkerom, saksofonistom Garyjem Hassayem, vokalisticom Maggie Nicols, elektroničarem Andreom Pensadom, plesačem Ryuzom Fukuharom, violončelisticom Helenom Espval, između ostalih.

Improv session sa lokalnim glazbenicima

Upad: dobrovoljni prilozi – preporuka 3 € ili više

‘Impronedjeljke’ organizira umjetnička organizacija Cargo (voditelj Damir P. Kafka) u suradnji s Udruženjem za razvoj kulture “URK” / Klub Močvara / Jazz u Močvari, uz podršku Gradskog ureda za kulturu, Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH i Zavoda Sploh.

Sljedeći događaj

06
svi
Rijeka
Klub mladih Rijeka
Roberto Magris – Klub mladih Rijeka